Konuşma Bozukluğum Var

Aynı sorun bendede var be knk ama takma kafaya iyi arkadaşlar edin biz arkadaşlarımla bunu bi eksiklik olarak değil tam aksine güzel ve eğlenceli bir şey olarak görüyoz kekelediğimde onlar cümlemi tamamlar bazen :D sana gülenleri s.et ama istiyorsan bir doktora görün ama dediğim gibi takma kafana farklı olmak iyidir ;)
Dostum ama kafaya takılmayacak gibi değil sınıfımdakiler adam gibi arkadaşlarım olsaydı belki bu yazıyı yazma gereği duymazdım. Doğru insanları seçmeyip hata ettim işte bende.
Diksiyon dersleri almak mantıklı olacaktır.
[/QUOT
Diksiyon dersleri almak mantıklı olacaktır.
Teşekkür ederim. Dediğinizi yapıp bir diksiyon kursu bulacağım.
 
Öncelikle selamün aleyküm. Lise 3 öğrencisiyim. Başlıkta görüldüğü gibi konuşma bozukluğum var. Ş, Ç, C ve J harfi olan cümleleri düzgün söyleyemiyorum ve bunun yanında akıcı da konuşamıyorum. Bazen kekelemem oluyor ve bu yüzden çok dalga geçiyor arkadaşlarım. Yararı olur mu bilmiyorum ama şunları da eklemek istiyorum: Benim dilim doğuştan harita dil yani dilimde bıçak kesmiş gibi izlerler dolu ve ön dişlerim 1 santimetre öne çıkıyor. Bir de arka dişlerim olması gerekenden bir kaç milimetre daha kısa. Acaba konuşmamı etkileyen faktörler bunlar olabilir mi? Bir de kitap oku derseniz hep sesli kitap okurum bi etkisi olmaz. Konuşmaktan soğudum resmen lütfen konuşmamı nasıl düzeltebilirim biraz yardıma ihtiyacım var.
Merhaba, işin fizyolojik kısmında en ufak bilgim yok bu yüzden orayı es geçiyorum. Kekemelik bende de mevcut, yaklaşık 7 yaşımda iyice kendini belli etmeye başladı, 11 yaşlarında 1 aylık eğitim gördüm ancak bazı kişilerde işe yaramasına rağmen bende yaramadı. Sebebinin benim hatam olduğunu düşünüyorum. Günlük 4-5 saat kadar sesli okuma yapmam gerekiyordu ve ben sürükleyici bir kitap serisine başlamıştım bu yüzden eğitimin ana esası olan yavaş, düzenli ve acele etmeden konuşma-okuma alışkanlığım tam oturmadı sanıyorum. Bunu belirtme sebebim olur da böyle bir terapiye başlarsan dikkatli olman.
Ortaokul ve lise yılları zorlu geçti içine kapanık bir çocuktum. Ta ki lise sonda bir kızdan hoşlanana kadar. Onun olduğu ortamlarda bir şekilde düzgün konuşuyordum ve bu alışkanlık haline gelip yer etmişti. O kızla olmadı ve ben eski hale dönmeye başladım yavaş yavaş. Ancak yine de daha iyi haldeydim. Şu an üniversite 4. Sınıfı okuyorum ve bu durumu çoğunlukla kontrol edebiliyorum. İnsanın kendiyle barışık olması lazım. Hiç kız arkadaşım olmamıştı. Geçen sene başladığım bir ilişkim var ve kız arkadaşım bu duruma takılmıyor. Senin de aklında olsun eğer bu konuşma zorluğu ilişkilerimi etkilerse diye, seni gerçekten seven her halinle sever. Arkadaşların da aynı şekilde, gerçek arkadaşların seni destekler söylediklerini dinler. Hayatla barışık olman gerek, uzun yazdım belki ama seni anladığımı düşünüyorum ve kendimden örneklerle rahatlatmak istedim.
İyi günler.
 
Bende 16 yaşındayım. Lise 2'ye gidiyorum. Bende de kekemelik var. Ama öyle çok değil, az yani. Örneğin ekran kartı derken ekranı söyleyebiliyorum ama kartını söyleyemiyorum, takılıyorum. Arkadaşlarımda sağolsun o kelimeyi tamamlıyor. Bende yaklaşık 2 sene önce sesli kitap okudum ama bir etkisi olmayacağını düşündüm ve bıraktım. Hatta derslerde bile hocalar "oğlum şurayı oku" dediği zaman bende "hocam ben okumasam olur mu?" diyorum. Bazı hocalar tamam diyor, bazı hocalar inat yapıyor maalesef bende okuyorum. Aslında okumama nedenim okurken zorlanıyorum ve arkadaşlarım dalga geçerler diye okumak istemiyorum. Yani rezil olmak istemiyorum. Zaten ben kekelediğim zaman neden bilmem ama ağzımı açıyorum. Bende açmamak için biraz bekliyorum kekelemeyeceğimi düşündüğüm zaman hemen söylüyorum. Takma milleti kafana. Zaten dalga geçenler hakkında bir zihinsel engelli olduğunu düşünüyorum 🙂. Hatta ben hep kekelediğim için az konuşurum. O yüzden bana sessiz, efendi, sakin çocuk diyorlar. @Just Square arkadaşın dediği gibi farklı olmak güzeldir. :)

Sana önerim şu: eğer sesli olarak şarkı söyleme imkanın varsa sesli olarak şarkı söyle. Bir yerde okumuştum. Hatta örnek olarak Ferman Toprak adlı şarkıcıyı söyleyeyim sana. Ferman Toprak'da küçükken sonradan gelme kekemeliği varmış ve sonradan şarkı söyleye söyleye kekemeliği gitmiş. Bende 2 sene sonra doktora görünmeyi düşünüyorum kekemeliğim gitsin diye.

Neyse size başarılar. Dediğim gibi takma kafaya bunları, eğlenmene bak, keyfine bak. Unutmayın Dünya'da kendinizden başka kimse değerli değildir. 😇
 
Öncelikle şunu sormak istiyorum, kelime telaffuzu olmuyor sanırsam. Konuşma bozukluğu olarak kekeliyor musun ? ileri derece mi mesela kekeleme olunca elini kollunu haraket ettirip mi konuşuyorsun ?
@ItsAllGoodman neden güldünüz komik bir şey sormadım ?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı