Konuyu Anlamak Fakat Çözememek

kalpkriziii

Megapat
Sadece matematik için geçerli.
Formülleri biliyorum anlıyorum.
Ya da nasıl diyim sorular anladığım formatta çıkmıyor.
Ben ona o bana bakışıyoruz.

Problem nerde hala bulamadım...

:technopat: Keşke şöyle bi alet olsada kafamızı bağlayıp matematik öğrensek.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşin mantığı basit. Anladığın, bildiğin tarzda soruları olan bir matematik test kitabı almak. Almadan önce içeriğine, bazı sorularına göz gezdir. Daha sonra kafana yatarsa alırsın.

Bunun için bir çok kaynaktan soru çözmen lazım soru çözerek gelişir şunu da belirteyim ne kadar çözersen çöz en sonunda "bune lan" diyeceğin soru çıkıyor. :D

Basit bir kaynak al. Basit kaynak ile pratik yap. Sonra ilerletirsin. Sürekli soru çözmeye çalış. Örnek çözümleri kendin çözmeye çalış.

Bu bende de var. Sebebi ise benim yeterince fazla kaynaktan soru çözmemem. Belki her ders için senede en fazla 1 kaynak bitiriyorum. Geometri ve matematik için 4-5 kaynaktan çözünce başarı sağlayan yakın bir arkadaşım var. O da benim gibiydi ama 2.dönem hırs yaptı 4-5 kaynaktan sınavda çıkacak yerleri çözerek 86 aldı.
Düzenleme: Tabi ki günlük tekrar da önemli. :):)

Gerekirse çözemediğin her soruyu hocalarına göster. Hem hocaların senin çabaladığını farkedecek, sözlü notların yüksek olacak. Ayrıca hocalar öğrencilerin onlara soru getirmesini istiyor.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı