Konuyu çok iyi anlıyorum fakat soru çözemiyorum

375960

Hectopat
Yer
Tekirdağ
Merhaba, 11.sınıfım fizik dersinde vektörler ve bağıl hareket konularını çok iyi anladım fakat soru çözmeye kalkınca temel seviye soruları rahat çözerken orta veya zor seviye hiç çözemiyorum. Temel seviye bir sürü soru çözdüm fakat nafile. Ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek çözüm rahatça çözebilene kadar zorlamaya devam etmek 🙂
Farklı kaynaklarda deneyebilirsiniz.
Veya alışana kadar abartmadan yayın evinin soru çözüm videoları ile ilerleyebilirsiniz.

Merhaba, 11.sınıfım fizik dersinde vektörler ve bağıl hareket konularını çok iyi anladım fakat soru çözmeye kalkınca temel seviye soruları rahat çözerken orta veya zor seviye hiç çözemiyorum. Temel seviye bir sürü soru çözdüm fakat nafile. Ne yapmamı önerirsiniz?
Rahat ol o kadar zor değil o 2 konu. Hocanıza soruyu çözdürün sonra bi benzerini kendiniz deneyin. Bu 2 konuda çok soru tarzı bulunmaz zaten.

Tek çözüm rahatça çözebilene kadar zorlamaya devam etmek 🙂
Farklı kaynaklarda deneyebilirsiniz.
Veya alışana kadar abartmadan yayın evinin soru çözüm videoları ile ilerleyebilirsiniz.

Rahat ol o kadar zor değil o 2 konu. Hocanıza soruyu çözdürün sonra bir benzerini kendiniz deneyin. Bu 2 konuda çok soru tarzı bulunmaz zaten.

Konu zaten zor değil fakat dediğiniz gibi sorunun benzerini çözerek ve çözüm videoları ile ilerlemeyi deneyeceğim.

Soruları basitleştirmeye çalış. Mesela bir vektörün sin yoksa cosunu mu almam gerektiğini bilemedin, eğer bu vektör sin 90 veya cos 90 olsaydı değer ne olurdu diye düşün. bireyler yakalamaya çalış. 2 dk uğraşıp yapmadıktan sonra video çözümüne bakıp anlaman, soruyla gerçekten gerekirse saatlerce uğraşıp anlamanın yanında anlamanın binde biri olamaz.

Soruları basitleştirmeye çalış. Mesela bir vektörün sin yoksa cosunu mu almam gerektiğini bilemedin, eğer bu vektör sin 90 veya cos 90 olsaydı değer ne olurdu diye düşün. Bireyler yakalamaya çalış. 2 dk uğraşıp yapmadıktan sonra video çözümüne bakıp anlaman, soruyla gerçekten gerekirse saatlerce uğraşıp anlamanın yanında anlamanın binde biri olamaz.

Haklısınız hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı