Kopya çekerken yakalandım

Tamamen hocana göre değişebilecek bir durum, idareye taşırsa muhtemelen ceza alırsınız, üstelik burslusunuz. Böyle bir risk almanız gereksiz.

Genelde öğrenci fazla zor durumda kalmasın diye sadece kağıdı alıyorlardı bizim hocalar. Birçoğu kağıda "K" yazmazdı bile.

Yapacak bir şey yok geçmiş olsun, yakalanmamaya daha çok özen gösterirsiniz bir şey olmaz, ya da en mantıklısı çalışıp öyle girin sınava.
 
Tutanak tuttuysa disipline gönderir. Gönderirse disiplin yersin. Disiplin yersen siciline işlenir. Siciline işlenirse ileride mesela devlet yurtunda kalacaksın seni almazlar.
 
Bugün lisede tarih sınavında kopya çekiyordum. Her şey yolundaydı, mükemmel ötesiydi, tıkırındaydı. Sonra hoca geldi, kalk dedi. Kalkınca kopyam ortaya çıktı. Hoca kağıdı aldı. İlk defa kopya çektim ve onda da yakalandım. Takdir-teşekkür alır mıyım? Bursum kesilir mi? 9.sınıfım.
Eğer disiplin cezası alırsan(ki bu siciline işler ve tüm eğitim hayatın boyunca kara leke olur) takdir-teşekkür gibi eğirim belgesi alamazsın onun haricinde alabiliyorsun diye biliyorum. Burs mevzusunda yine eğer öğrencilik siciline işletirlerse bırak bursu-krediyi(üniversite için de konuşuyorum) falan KYK yurdunda bile kalamama ihtimali doğuruyor bu sicil işleri. Yurt mevzusu daha ağır suçlar için de veriliyor olabilir emin değilim(kavga vs.) ama burs alamazsın.
 

Geri
Yukarı