Kopyalama hızı neden çok düşük?

Daha fazla  
SSD testi yaptığımda en üstteki değerler soldaki 7300 sağdaki 6200 çıktı. Kingston KC3000 kullanıyorum. FM yüz dosyası mega paketini atmaya çalışıyorum bir 15 dakikadır ama bu hız normal değil gibime geldi. Neden böyle olur? Neyi yanlış yapıyorum?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    279,5 KB · Görüntüleme: 56
HDD hızı ne olusa olsun.
Küçük boyutlarda bir çok dosyanın kopyalanması uzun sürer ki, resimde 480 bin dosya görünüyor.

HDD hızı ne olusa olsun.
Küçük boyutlarda bir çok dosyanın kopyalanması uzun sürer ki, resimde 480 bin dosya görünüyor.
Ama tüm fotoğraflar 20-30 Kb arasında değişiyor, toplam boyut 12 GB. 20 dakikadır %0 da olması ve kopyalamaya çalıştığım yere bu 20 dakika içinde sadece 750 fotoğraf kopyalaması normal mi?

Crystal Diskmark sonuçlarına baktınız mı?
Bu şekilde hocam. Anormal bir durum var mı?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (17).png
    Ekran Görüntüsü (17).png
    261,3 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Ama tüm fotoğraflar 20-30 Kb arasında değişiyor, toplam boyut 12 GB. 20 dakikadır %0 da olması ve kopyalamaya çalıştığım yere bu 20 dakika içinde sadece 750 fotoğraf kopyalaması normal mi?
Ne kadar sürede biter yada olması gereken nedir bir yorum yapamam.
Sistemsel bir durum.
Şöyle bir durum var sanırım. Her bir dosyanın kopyalanması için hazırlık işlemleri var.
Tek 12 GB lık bir dosya için o işlem bir kere yapılır ve hızlıca kopyalanır.
Ama 480 bin dosya olduğunda, her bir dosya için o hazırlık işlemleri yapılacak ve bu da toplam süreyi uzatacak.

Ayrıca benimde defalarca karşılaştığım bir durum. Küçük boyutlu bir çok dosya kopyalarken epey zaman alıyor bende de.

Şöyle bir durum olsaydı. Zip dosyası olup. Buraya çıkart seçeneği ile çıkartılırsa, süre daha da kısalırdı. Yalnız zip dosyasından sürükle bırak yapılmayacak. Yoksa dosyalar geçici klasöre taşınır sonra tekrar ilgili yere taşınır ki bu süreyi daha da uzatır.

Ne kadar sürede biter yada olması gereken nedir bir yorum yapamam.
Sistemsel bir durum.
Şöyle bir durum var sanırım. Her bir dosyanın kopyalanması için hazırlık işlemleri var.
Tek 12 GB lık bir dosa için o işlem bir kere yapılır ve hızlıca kopyalanır.
Ama 480 bin dosya olduğunda, her bir dosya için o hazırlık işlemleri yapılacak ve bu da toplam süreyi uzatacak.

Ayrıca benimde defalarca karşılaştığım bir durum. Küçük boyutlu bir çok dosya kopyalarken epey zaman alıyor bende de.

Şöyle bir durum olsaydı. Zip dosyası olup. Buraya çıkart seçeneği ile çıkartılırsa, süre daha da kısalırdı. Yalnız zip dosyasından sürükle bırak yapılmayacak. Yoksa dosyalar geçici klasöre taşınır sonra tekrar ilgili yere taşınır ki bu süreyi daha da uzatır.
Anladım hocam teşekkürler.

Bu şekilde hocam. Anormal bir durum var mı?
Sorun yok üstteki hocamın anlattığı gibi Windows MacOS'un çok gerisinde bu konuda da.
Benzer 18gb dosya aktarımı yaptım dün macte çok daha kısa sürdü.
Tek bir veya az dosya olsaydı windowsta hızlı yapardı, çok dosya olmasından kaynaklı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı