Korkudan kurtulma

• Konuyu başlatan 461988
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 40
  • Görüntüleme 2.207
Hocalarım merhaba. Konularıma bakarsanız konularımın yarısı "şundan hacklenilir miyim, bundan hacklenir miyim" gibi konularla dolu. Artık hayat kalitemi bile olumsuz etkilemeye başladı. Psikoloğa dahil görünsem de halla çözemedim. Şu "hacklenmek, virüs" korkusunu nasıl yenebilirim?

Ben de senin gibiyim. Ama bu duygularıma barışığım. Evrimsel sürecin ürünü olan korku/endişe hayatta kalma içgüdüsünden başka bir şey değildir. Eğer ki internet güvenliğine önem veriyorsan sürekli endişe etme düşüncenden çok, hep endişe ettiğin için olabileceiğinin maksimumu bir performans sergilediğini düşün. Ki öyle. Her şey paranoya değil, ileride olacak sıkıntıları önleme isteğinin çok olmasıdır bence.
Tabii "devlet annemi-çocuğumu aldı yerine başka bir şey koydu, mit peşimde" gibi, ihtimalleri çok düşük şeyleri düşünmekten kendini alıkoyamıyorsan en iyisi doktora görünmek.
Bu arada ben de geç kalmaktan çok korkardım, korkularımdan bıkıp kendimi salınca da her yere geç kalmaya başladım. En iyisi her şeyi hakettiği kadar kafaya takmak.
Şu an da hijyen takıntım var btw xd

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı