Korona sonrası pis koku almak

5 ay önce korona geçirdik, koku ve tat kaybım dışında bir belirtim olmadı. 14 gün karantinada koronayı atlattık ama koku ve tat kaybım düzelmedi. 3-4 gün sonra koku almaya başladım ama aşırı pis bir koku geliyordu. Et, tavuk, yağ ile pişen her şey, sulu yemekler, diş macunu, sarımsak, şampuan, kolonya... Şu an 5 ay doldu, 6. ayıma doğru ilerliyorum. Bugün annem kuru fasulye yapmış yiyemedim. O kadar iğrenç bir koku ki! 2-3 saniyeden fazla tahammül edemiyorum, istifra ettiriyor. Hele hele yemekler pişerken tencereden etrafa yayılan o yemek buharı, mutfakta oturamıyorum. Gerçekten uzun zamandır düşünüyorum belki kendi kendime yapıyorum belki psikolojiktir diye ama hayır, 2 gün evvel gezerken etrafıma bakmadan kaldırımda yürüyordum. O sırada tesadüfen bir lokantanın önünde durdum ama haberim yok. Yine o gelen pis koku mahvetti beni, hani lokantayı görsem belki psikolojiktir ama cidden lokantanın bile farkına varmadan görmeden o pis kokuyu bilinçdışı bir şekilde almam bence kesinlikle psikolojik olmadığını kanıtlıyor. YouTube'da birçok “koku kaybı” adlı paylaşılan videoların altında, insanlar korona sonrası pis koku alıyorum gibisinden yorumlar yapmış. Cidden artık bıktım, yaşayan var mı? Eğer varsa, düzelen atlatan var mı?

Hocam aynı durum bende de var 7ay oldu çok az da olsa geçti diyebilirim fakat arada sırada aniden çok fazla bir şekilde burnuma vuruyor en sevdigim yemeklerden tiksinir oldum.

Durumu yavaş yavaş çözmeye başladım. Düzelme yok, hasar kalıcı. Ölene kadar böyle devam edecek. Uzun zamandır yediklerime ve içtiklerime dikkat ediyorum. Fark ettiğim olay, ayçiçek yağı ile pişen hiçbir şeyi yiyemiyorum. Zeytin yağı ve normal margarin ile pişen yiyeceklerin çoğunu yiyebiliyorum. Kırmızı eti, tavuk etini, balık etini, soğanı ve sarımsağı kesinlikle yiyemiyorum. Et yediğim zaman hem yerken midem bulanıyor, hem de yedikten sonra midemden ağzıma gelen et kokusu beni mahvediyor. Yemek yemeyi çok özledim :(
Bu pis kokulara mecburen alıştım, uzun zamandır maruz kaldığımdan ve yemek yememiz günlük hayati bir aktivitemiz olduğundan. İşin kötü yanı, evet karnım doyuyor aç kalmıyorum ama o eski neşem tadım tuzum kalmadı. Psikolojimi çökertti bu lanet hastalık. Yemek yemeye hasret kalınır mı arkadaş?
Hocam bu konuyu ilk gördüğümde korona falan değildim iydim yaklaşık 2 ay önce falan korona oldum tat koku gitti geri geldi ama son 1 haftadır döner, tantuni falan yerken berbat bi tat geliyor. Bu olay sucukta falanda var onun dışında yediklerime çok sıkıntı yok gibi ama etlerde aynısını yaşıyorum :/

Bahsettiğiniz şey tam olarak bende de oldu hiç korona geçirmedim ama bu olay bende 2-3 hafta sürdü ve geçmeye başladı ve geçenlerde tekrar oldu ama şu an öyle bir şey yok fakat ilk baştakinden bu yana azıcık dahi bir hafifleme varsa kalıcı olmayabilir. Umarım düzelirsiniz. Bende doktora gittiğim de yakın zamanda birkaç kişide aynı sorunla gelmiş, bana korona testi yapıldı temiz çıktı, onlarda çözemedi ama geçti yani.
2021 başından bu yana hala devam etmekte. Geçmedi maalesef. Kaç farklı doktor gezdim bir bilseniz.
Hocam bu konuyu ilk gördüğümde korona falan değildim iydim yaklaşık 2 ay önce falan korona oldum tat koku gitti geri geldi ama son 1 haftadır döner, tantuni falan yerken berbat bi tat geliyor. Bu olay sucukta falanda var onun dışında yediklerime çok sıkıntı yok gibi ama etlerde aynısını yaşıyorum :/
Özellikle tavuk dönercilerin dükkanının önünden geçerken alıyorum zaten. Neden bilmiyorum ama işin ilginç yanı, nasıl bir metabolizmayı parçaladıysa bu virüs ya da adı artık her neyse, ay çiçek yağı ile pişen hiçbir şeyi yiyemez oldum. Bu ve bu tarz yağlarla pişen yiyecekleri de soluduğumda burnumda hafif bir yanma beliriyor.
Büyük geçmiş olsun hocam. Umarım bir gün bunun çaresi bulunur da iyileşirsiniz.
Keşke...

2021 başından bu yana hala devam etmekte. Geçmedi maalesef. Kaç farklı doktor gezdim bir bilseniz.

Özellikle tavuk dönercilerin dükkanının önünden geçerken alıyorum zaten. Neden bilmiyorum ama işin ilginç yanı, nasıl bir metabolizmayı parçaladıysa bu virüs ya da adı artık her neyse, ay çiçek yağı ile pişen hiçbir şeyi yiyemez oldum. Bu ve bu tarz yağlarla pişen yiyecekleri de soluduğumda burnumda hafif bir yanma beliriyor.

Keşke...
Hocam bendede aynı durum ama gelen koku öyle çok ağır değil ama yenecek seviyede de değil. Bende şuan sadece ette ve ayçiçeği ile olan şeylerde var. Artık zurna döner falan yiyemeyeceğim sanırım :/

Beyninizin koku bölümü hasar görmüş olabilir. Doktora gitmeyi denediniz mi?

Tanıdığım birimde olmuş. Normal yani bazı kişilerde oluyor bir doktora görünmekte fayda var.

Olabilir de mesajıma gülücük atan arkadaşlar sanırım Aziz Sancar. Mantıklı açıklamaları varsa söylesinler. Sinir oluyorum şöylelerine.

Mantıklı açıklaması: Koku alma duyusu zarar gördüğünde böyle kokular üretmeye başlıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı