ByPoine*
Kilopat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
5 ay önce korona geçirdik, koku ve tat kaybım dışında bir belirtim olmadı. 14 gün karantinada koronayı atlattık ama koku ve tat kaybım düzelmedi. 3-4 gün sonra koku almaya başladım ama aşırı pis bir koku geliyordu. Et, tavuk, yağ ile pişen her şey, sulu yemekler, diş macunu, sarımsak, şampuan, kolonya... Şu an 5 ay doldu, 6. ayıma doğru ilerliyorum. Bugün annem kuru fasulye yapmış yiyemedim. O kadar iğrenç bir koku ki! 2-3 saniyeden fazla tahammül edemiyorum, istifra ettiriyor. Hele hele yemekler pişerken tencereden etrafa yayılan o yemek buharı, mutfakta oturamıyorum. Gerçekten uzun zamandır düşünüyorum belki kendi kendime yapıyorum belki psikolojiktir diye ama hayır, 2 gün evvel gezerken etrafıma bakmadan kaldırımda yürüyordum. O sırada tesadüfen bir lokantanın önünde durdum ama haberim yok. Yine o gelen pis koku mahvetti beni, hani lokantayı görsem belki psikolojiktir ama cidden lokantanın bile farkına varmadan görmeden o pis kokuyu bilinçdışı bir şekilde almam bence kesinlikle psikolojik olmadığını kanıtlıyor. YouTube'da birçok “koku kaybı” adlı paylaşılan videoların altında, insanlar korona sonrası pis koku alıyorum gibisinden yorumlar yapmış. Cidden artık bıktım, yaşayan var mı? Eğer varsa, düzelen atlatan var mı?
Hocam aynı durum bende de var 7ay oldu çok az da olsa geçti diyebilirim fakat arada sırada aniden çok fazla bir şekilde burnuma vuruyor en sevdigim yemeklerden tiksinir oldum.