Koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu mu? Aşı zorunlu mu olacak?

Katılıyorum. Cumhurbaşkanı'nın açıklamasında en geç nisan ayına kadar dedi. Daha erkende olabilir geçte.
Aslında ortada büyütülecek bir şey yok. Grip bu hastalıktan daha fazla süründürüyor. Aylarca iyileşemediğim oluyor. Bu aşıları yalnızca kritik hastalara yapacaklar, ortada senlik benlik bir durum yok. Durumu kritik olmayanlar bizzat bizim yaptığımız aşıyı kullanmalılar.

Aslında ortada büyütülecek bir şey yok. Grip bu hastalıktan daha fazla süründürüyor. Aylarca iyileşemediğim oluyor. Bu aşıları yalnızca kritik hastalara yapacaklar, ortada senlik benlik bir durum yok. Durumu kritik olmayanlar bizzat bizim yaptığımız aşıyı kullanmalılar.
Çok iyi bir noktaya değindiniz hocam. Durumu kritik olanlar aşılanmalı ki onlar hastalanmasın ve bağışıklık oluşsun. Ancak durumu kritik olmayanlar bence de yerli aşıyı beklemeli , bizzat bizim yaptığımız aşıyı kullanmalılar. Bunun sebebini 5. sayfadaki mesajımda açıkladım merak eden arkadaşlar olursa bakabilirler. Bence bu mesaj attığımız mesajlar her şeyi açıklar niteliğinde olmuştur.

Aşı elbette iyi bir şey ama bu aşılar geniş kitleler üzerinde uzun vadede denenmeli. İşin saçma tarafı, covid-19 geçiren bir kişi, hastalıktan kurtulduktan sonra tekrar hastalanabiliyorsa, sizin vereceğiniz aşı ne kadar sürede etkili olacak?

Yan etkileri ne kadar test edilidi? Mesela aşı %98 başarı gösterdiyse, her 100 kişide 2 kişi ölecek. Ben öldükten sonra geçici bağışıklık kazanan 98 arkadaşa helvamdan verirsiniz.

Tabi bir de bulaşıcılık durumu belirsiz. Yani aşı olduğunuzda virüse yakalanırsanız, vücüdunuz direnç gösterecek ve kısa sürede iyileşeceksiniz. Ama bu kısa süre içerisinde hastalığı yaymaya devam edecek misiniz? Aşı bir ilaç değil ki, virüs öldürücüğünü kaybetmiş sayılmaz.

Kusura bakmayın, ben bu durumu iyimser göremiyorum. Adamlar maske takmıyor, hastalar karantinadan kaçıyor, gerçekten çok etkili ücretsiz aşı olsa yaptırır mı bunlar? En iyimser olasıkta tüm Türkiye'de hastalık bitse, gelecek turistlerle ve mültecilerle hastalık tekrar baş gösterecek.

Öncelikle bana şunu açıklamanız lazım, neden biz vatandaşlar kısmi yasaklara uymak zorundayken, turistler hiçbir yasağa uymadan maskesiz dolaşabiliyor?

Öncelikle bana şunu açıklamanız lazım, neden biz vatandaşlar kısmi yasaklara uymak zorundayken, turistler hiçbir yasağa uymadan maskesiz dolaşabiliyor?
Çünkü ülkemizin dövize ihtiyacı var.

Aşı sana yapılmayacak. Kritik hastalara yapılacak. Sürü bağışıklığı sayesinde bu hastalık istese de yayılamayacak. Benim bağışıklık sistemimden kurtulup sana bulaşan azıcık virüsü de senin bağışıklık sistemin öldürecek ve senden sonra birisine bulaşmayacak. Suyu filtrelemek gibi düşünebilirsin.

Öncelikle aşı sihirli değnek değil. Yani aşı olan virüse yakalanmayacak diye bir olay yok. Aşılanma olsa bile herkesin yine uzun bir süre maske takması gerektiğini söylüyorlar. İsteyen olur,istemeyen olmaz. Kimse birbirine bu konuda baskı yapmasın. Şahsen ben de aşı olmama taraftarıyım en azından bir sürelik.

Aşı zaten virüsün kendisi. Azıcık virüsü enjekte ediyorlar yeniyorsunuz. Korona'nın gerçek olmadığını ispatlayan aşırı mantıklı kanıtlar mevcut. Önemli olan zaten toplumun bağışıklık kazanması. Olmayan adama vatan haini muamelesi yapabilirler tabi burası Türkiye.

Yerli aşı çıkarsa yerli aşılarımızdan yaptırırım, paramız yurtdışına gideceğine ülkede kalır hemde. Yerli aşı çıkana kadar piyasadaki aşılar daha bir stabil ve güvenilir olur diye düşünüyorum ayrıca.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı