Aşı elbette iyi bir şey ama bu aşılar geniş kitleler üzerinde uzun vadede denenmeli. İşin saçma tarafı, covid-19 geçiren bir kişi, hastalıktan kurtulduktan sonra tekrar hastalanabiliyorsa, sizin vereceğiniz aşı ne kadar sürede etkili olacak?
Yan etkileri ne kadar test edilidi? Mesela aşı %98 başarı gösterdiyse, her 100 kişide 2 kişi ölecek. Ben öldükten sonra geçici bağışıklık kazanan 98 arkadaşa helvamdan verirsiniz.
Tabi bir de bulaşıcılık durumu belirsiz. Yani aşı olduğunuzda virüse yakalanırsanız, vücüdunuz direnç gösterecek ve kısa sürede iyileşeceksiniz. Ama bu kısa süre içerisinde hastalığı yaymaya devam edecek misiniz? Aşı bir ilaç değil ki, virüs öldürücüğünü kaybetmiş sayılmaz.
Kusura bakmayın, ben bu durumu iyimser göremiyorum. Adamlar maske takmıyor, hastalar karantinadan kaçıyor, gerçekten çok etkili ücretsiz aşı olsa yaptırır mı bunlar? En iyimser olasıkta tüm Türkiye'de hastalık bitse, gelecek turistlerle ve mültecilerle hastalık tekrar baş gösterecek.
Öncelikle bana şunu açıklamanız lazım, neden biz vatandaşlar kısmi yasaklara uymak zorundayken, turistler hiçbir yasağa uymadan maskesiz dolaşabiliyor?