Koronavirüs için maske önerisi

EmreTRk

Decapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Bu virüs zımbırtısı için maske almayı düşünüyorum. N95 maskeler yeterli olacak mıdır? Birisinden tavsiye üzere M3 6000 isimli maskeden almayı düşünüyordum ama fiyatları yüksek. N95 filtrelemesi yeterli midir acaba. Yoksa illa bu maske gibi kartuşlu maskemi kullanmak gerek. Bilgisi olan bir yardım etsin ya.

Son düzenleyen: Moderatör:
Virüs büyük partiküllü olduğu için bütün maskeler filtreler. Fakat yanlış bilmiyorsam maskeyi virüsü kapan kişi takmalı. Çünkü maske seni virüsten korumuyor, sende virüs varsa bunu başkasına yaymanı önlüyor.

Virüs büyük partiküllü olduğu için bütün maskeler filtreler. Fakat yanlış bilmiyorsam maskeyi virüsü kapan kişi takmalı. Çünkü maske seni virüsten korumuyor, sende virüs varsa bunu başkasına yaymanı önlüyor.
Yanlış bilgi vermeyelim; "400-500 micro bilmem ne" tamamen yalandan ibaret.
N95/FFP3 maske kullanabilirsiniz.

Benim hatam. "Koronavirüs 400" diye aratınca yalan haber olduğunu öğrendim. Ülkemize sanki yeni gelmiş gibi o kadar abartılan bir şey ki her taraf yanlış bilgiyle dolu.

Zaten bu maske dışında hiçbiri sizi korumaz diğerleri hasta olan kişinin virüsü yaymasını engeller. Onun yanı sıra maskeye pekte ihtiyaç yok eğer burun mukozanızı ve genizinizi sabah-akşam olmak üzere günde en az iki (daha fazlasından zarar gelmez) kere tuzlu su ile yıkar, ellerinizi de dirseklere kadar mütemadiyen yıkarsanız zaten üst solunum yolu vasıtasıyla bulaşan bu virüsün 5-6 saatlik üreme sürecini tamamlamadan vücudunuzdan def etmiş olursunuz.

Benim hatam. "Koronavirüs 400" diye aratınca yalan haber olduğunu öğrendim. Ülkemize sanki yeni gelmiş gibi o kadar abartılan bir şey ki her taraf yanlış bilgiyle dolu.

!! Değerli Okurlarımız İçin Bilgilendirme !! : İnternette ve WhatsApp guruplarında UNICEF tarafından paylaşıldığı iddia edilen bir yazı geziyor("Koronavirüsü 400-500 Mikrohücre çapına sahiptir"diye başlıyor bu mesaj).

Bu mesaj bilimsel bir mesaj değildir ve doğruluğu yoktur. Yanlış olduğu UNICEF Kuala Lumpur tarafından teyit edilmiştir.

Son gelişmeleri öğrenmek için konuyu takip edebilirsiniz.

Zaten bu maske dışında hiçbiri sizi korumaz diğerleri hasta olan kişinin virüsü yaymasını engeller. Onun yanı sıra maskeye pekte ihtiyaç yok eğer burun mukozanızı ve genizinizi sabah-akşam olmak üzere günde en az iki (daha fazlasından zarar gelmez) kere tuzlu su ile yıkar, ellerinizi de dirseklere kadar mütemadiyen yıkarsanız zaten üst solunum yolu vasıtasıyla bulaşan bu virüsün 5-6 saatlik üreme sürecini tamamlamadan vücudunuzdan def etmiş olursunuz.
Burun Korona için tuzlu suyla yıkanmaz. Ezber bilgi yaymasak iyi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı