Korsan - Crack Kullanımı

Korsan yazılım ile ilişkiniz nedir?

  • Hiç kullanmadım, kullananı da suçlu buluyorum.

    Oy: 5 4,5%
  • Hiç kullanmadım, kullananları da anlıyorum.

    Oy: 2 1,8%
  • Kullanmışlığım var ancak mecburiyettendi, tercih edilmemeli.

    Oy: 60 54,5%
  • Kullanıyorum, bu pahalılıkta tek çıkar yol bu.

    Oy: 43 39,1%

  • Oy verenlerin toplamı
    110
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence korsan kullanılmamalı bazı korsan yazılımlar insana cazip gelse de hem virüs tehlikesi hem de üreticiye bir çeşit hakaret olduğu için korsan kullanmıyorum.
AC 3 iyi ki crack oynadım dedim. Alınacak ürün var alınmayacak var. Recuva kullandım geçen, düzgün kurtaramadı dosyalarımı. Satın alsam ağlardım herhalde. Ayrıca Office. Şu an en basit Home Öğrenci sürümü 420 TL civarında. Antivirüsler. Kaspersky en temel koruma seçeneği 100 TL'den başlıyor. Pek bir işe yaramıyor.
 
Ülkemize özel fiyatlandırma yapmayan tüm oyunları korsan kullanıyorum. Özellikle Activision oyunları. Acımıyorum bile.
 
Bu tarz konularda hep diyorum. A ve B'yi savunan var. İki taraf da savunduğundan vazgeçmez. Korsan kullanan için birçok bahane var.

Ülke ekonomisine göre oyun fiyatları çok pahalı.
Türkçe destek yok. Niye alayım?
30 saatlik oyun için niye o kadar para vereyim?
Online oynamayacağım zaten, kimseye zararım dokunmadan hikaye modunu oynayacağım. En azından hile yapmıyoruz biz bazıları gibi. vs. vs.

Korsan kullanıyorsan bile yüzsüzlük yapıp bunu iyi bir şeymiş gibi göstermeye çalışma. Sen de biliyorsun gerçekleri aslında ama işine gelmiyor. Birisi cüzdanını çalsa ve yanındaki adam da o hırsızı, çalanı savunsa ne düşünürdün? Korsan kullanmanın hırsızlıktan farkı yok. Bu oyunu yapanlar yıllarca eğitim alıyor. Onlar da maaşla çalışan işçi konumundaki insanlar.

Kısacası biraz insani vicdanın varsa kullanmazsın ama hadi kullanıyorsun diyelim bu yaptığını iyi bir işmiş gibi gösterme. Komik duruma düşürüyorsunuz kendinizi.

Herkes hayatında 1 kere de olsa korsan kullanmıştır. Bunun ahlaki boyutunu öğrendikten sonra kendini düzeltirsen, koskoca 1 yılda bütçemin yettiği kadarıyla 2-3 oyun alırım diyen biriysen bunun olgunluğuna ulaşmış birisindir.
 
Bilmem kaçıncı konu, tartışmalar yavaş yavaş raporlara gidiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı