Korsan indirmek kul hakkına girer mi?

Avutma değil benim klasik görüşüm bu. Doğanın kendi bir düzeni var, zamanında atalarımız başkalarının malını çaldı mı, çaldı. Aç kaldığında yemeği olanı öldürdü mü öldürdü. Yalnızca zaman ve davranışlar değişiyor.

Hayatta kalmak için bazı şeylere uyum sağlamak insanın doğasında var. Korsan indirme imkanı elinde varsa "ben bu parayla karnımı doyururum" der ve basar indirir. İlkeleri, ahlak kurallarını vb. elde tutabilmek için kolluk güçlerine ihtiyacın var medeniyetin bu kadar gelişmesine rağmen. Polisi, askeri, mahkemeleri, devleti bir gece kaldır ilk günden kaos başlar. Yağma, hırsızlık, tecavüz, cinayet önünü alamazsın insanın doğası bu.
Tamam da o zamanda kaldı? Biz hayvan mıyız?
 
Oyunun sahiplerine helallik maili atıp onay alırsan sorun olmaz bence.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Tamam da o zamanda kaldı? Biz hayvan mıyız?

Kontrol edilmediğinde ve korkutulmadığında olan bu maalesef. En basit bir bedava ürün dağıtımında millet birbirini nasıl eziyor görüyorsun. Çoğu insanın hayvan gibi davranmasını kurallar, inanç, cezalar vb. engelliyor şu anda.
 
Oyun oynamak hayati bir ihtiyaç değil. İlla da oynayacaksan daha ucuz yöntemler var indirimler ve abonelik sistemleri gibi.
Çok geniş perspektifte bir konu. Dindar birisi olmadığımdan konuya dini olarak yaklaşamıyorum. Oyun oynamak hayati ihtiyaç değil diye de bu ihtiyaçtan kısacak değilim. Standart veya uygun fiyatlı oyunları orijinal oynamayı tercih ediyorum zaten. Benim derdim daha çok yüksek fiyatlı oyunlarla. Abonelik sistemine gelirsek de, oyuncuya sunamadığı ve kısıtladığı durumlar var. Örneğin Skyrim, Fallout, Witcher'ın oyunlarını abonelik sistemiyle tadını çıkartarak oynayamamıştım çünkü dosyalarda değişiklik yapılamıyor ve mod kurulamıyor haliyle. Çeşitli çözümler var ama devamında başka sorunlar yaşatıyor.
 
  • Firma gerekli önlemi almamış
  • Senin resmi dilini koymamış
  • Offline olduğundan genelde teknik sorunlar başına gelir
Bi zahmet kul hakkı olmasın. Olacaksa kıran grupların başına gelsin onlar paylaşıyor biz ne yaptık? Zaten ilk iki saatini iade hizmetini sunuyor steam tüm oyunlarında.
 
Kontrol edilmediğinde ve korkutulmadığında olan bu maalesef. En basit bir bedava ürün dağıtımında millet birbirini nasıl eziyor görüyorsun. Çoğu insanın hayvan gibi davranmasını kurallar, inanç, cezalar vb. engelliyor şu anda.
Olabilir de biz kendimize bakalım. Zaten iyi insanlar azınlıkta kalır.
 
Dini kısmı bir yana, etik kısmı çok göreceli değişebilecek bir konu bu. Ben şahsen bir oyuna 60 TL'den fazla para vermem, korsan indirir ve hoşuma giderse durumum el verdiği bir zaman alırım (örneğin en son Telltale'in TWD serisini korsan indirip bitirdim, ardından indirimde alıp kütüphaneme kattım). Kimse kimseye bu konuda doğruculuk yapamaz (maden paran yok oynama o zaman vb sözler).
 

Yeni konular

Geri
Yukarı