"Korsan kullanmıyorum" yalanları

Arkadaşlar öncelikle şunu izah etmek istiyorum korsana ben de karşıyım 🙂. Ama bir sorum var. İnternette gördüğüm tanıştığım her kişi korsan karşıtı ve nedense yine her gördüğüm her kişi ise Wandavision ya da Mandalorian dizilerini izlemiş kişiler. Açıkçası ben herkesin VPN ile Disney+'tan izlediğini düşünmüyorum. Tamam video oyunlarında korsan oynamama takıntısı anlıyorum ama burada hayatında hiç internetten korsan şekilde film/dizi izlemeyen birini bulmak imkansız derecede bence. Galiba herkes Amerika'da veya Avrupa'da yaşıyoruz sanıp bu işin cezasından korkuyor. Tekrar hatırlıyorum konunun amacı korsan iyidir ya da kötüdür değil, "Korsan kullanmıyorum" adındaki yalanlar.

Küçükken korsan kullanmıştım, paramız yoktu şimdi, ayrı ayrı Netflix, Spotify'a ayrı ayrı para veriyorum.
 
Açıkçası ben Netflix çıktığında kullanmaya başlamıştım, şu an dizi vb izlemediğim için kullanmıyorum. Bahsettiğin korsan tercihinin sebebi Türkiye'de böyle bir kültür oluşmamasıdır. Şurada Netflix çıkana kadar Türkiyede kaç tane platform vardı ki? Aynısı oyun sektörü içinde geçerli. Zamanında internet kafeden orijinal sanıp 3-5 liraya korsan oyun alan neslin buna ayak uydurması ister istemez zor olacaktır.
 
Eğer bir ürün satıştan kaldırıldıysa korsan indirmen gerek eğer kullanacaksan. Zaten herkes 1 kere olsun korsan kullanmıştır. Film sinemadan kaldırıldığında nasıl izleyeceksin misal.
 
Bende kullanıyorum ve kullanana da bir şey demiyorum kimileri korsana destek yok diyor adamın sorununa yardım etmiyor aynı şey bir kere de benim başıma geldi Among Us hilesi indirmiştim virüs bulaşmıştı konu açmıştım yorumların %90'ı korsana destek yok korsan kullanmışsındı.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı