Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
GeForce Now fiyatı kime göre uygun? Bölgesel fiyatlandırma var zaten, gidince korsan kullanacaklar ve korsan kullananlara laf edecek kişiler karaktersizdir diyorum ben de.

Dolar kuruyla çalışan bir şirket, dolar üzerinden alınan donanımlar, serverlar ve fiyat da yurtdışında neyse o, hatta bir tık daha ucuz nasıl uygun değil? NVIDIA'ya gidip "ekran kartı pahalı, Türkiye için özel fiyatlandırma yap" diyemiyorsun değil mi? Benim dediğim Steam gibi bölgesel fiyatlandırmanın olmadığı bir ortamı düşün o zaman ne olacaktı? $60'lık oyunu 90 TL yerine 450 TL'ye almaya başlayınca bu yazıların çoğu olmayacaktı. Destek alınan tek kısım burası.

Umursamak zorunda mı? Ülkenin ekonomisini yapımcı ya da dağıtımcı şirket mi bozdu? Ne kadar sığ ve gereksiz bir düşünce bu :D Yazık :D
Ekonomik sıkıntılar değil konu ceza yemek istemiyorum ama zaten belirtmiştim. (Yemeye içmeye)Verilen para onun cebine gidiyor içi boş diye.

Dolar kuruyla çalışan bir şirket, dolar üzerinden alınan donanımlar, serverlar ve fiyat da yurtdışında neyse o, hatta bir tık daha ucuz nasıl uygun değil?
Ben servisin maliyetine göre uygunluğundan bahsetmiyorum, buradaki kişilerin 75 lira verip veremeyeceğine göre uygunluğunu belirtiyorum.
Benim dediğim Steam gibi bölgesel fiyatlandırmanın olmadığı bir ortamı düşün o zaman ne olacaktı? $60'lık oyunu 90 TL yerine 450 TL'ye almaya başlayınca bu yazıların çoğu olmayacaktı. Destek alınan tek kısım burası.
Evet, doğru. Ben zaten azalmaz demiyorum. Mesajı alıntıladığım kısma bakarsan karaktersiz dediğim kişilerin korsan kullanacaklar değil korsan kullananları yerin dibine sokup korsan kullananlar olduğunu görürsün.

Ekonomik sıkıntılar değil konu ceza yemek istemiyorum ama zaten belirtmiştim. (Yemeye içmeye)Verilen para onun cebine gidiyor içi boş diye.
Alma o zaman. Madem içi boş, niye para veriyorsun ki? Birisi seni zorladı mı alırken? Bu korsanı haklı kılmaz ki. Ekmeğin gramajı az diye ekmeği çalmaktan farksız. :D

Hocam para yoksa oynanılmasında bir sorun görmüyorum. Ama bazı insanlar işin cıvığını çıkarıyorlar. Param var ama crack oynaması daha keyifli diyen var. Bizi enayi yerine koyan var. GTA 5'i düne kadar crack oynuyordum. Bir arkadaşımdan Epic Games hesabı aldım. Şimdi orijinal oynuyorum ve destek alabiliyorum.

Tekrardan selam. 2 gün önceki korsan oyunlar hakkındaki konumda crackli oyun indirmeyi araba çalmaya vesaire benzetmişlerdi. Biz internette var olan bir dosyayı indiriyoruz sadece. Çalmıyoruz, çırpmıyoruz. Oyun yapımcısının cebinden hiçbir şey eksilmiyor. Korsan olmasa zaten oyunu alamayacağımızdan dolayı, oyun yapımcısının ortada kazanacağı bir şey de olmuyor. Biz sadece paramız yetmediğinden veya Türkiye'de bu oyunun gerçek fiyatından kat kat fazla olmasından dolayı bu dosyaya bu şekilde erişim sağlıyoruz. Zaten benim korsan olmasa bile oyun yapımcısına bu Türkiye fiyatlarında verecek 5 kuruşum yok. Biz indirsek de o korsan o sitede duruyor indirmesek de. Bizim oyun yapımcısının maddi durumuna herhangi bir etkimiz yok. Oyunu kıranların var.

Not: Lütfen konunun tamamını okumadan yorum yapmayınız, laf kalabalığından konu kapatılmasın. Şimdiden herkese değerli görüşleri için teşekkürler.

"Biz internette var olan bir dosyayı indiriyoruz sadece" -> Hayir caliyorsun. Firmanin yayimladigi dosyayi degil, korsanlar tarafindan icerigi degistirilmis dosyayi bilincli olarak indiriyorsun. Copyright ihlali yapiyorsun. Para eden bir seyi karsiligini vermeksizin alip kullaniyorsun.

"crackli oyun indirmeyi araba çalmaya vesaire benzetmişlerdi" --> Evet, ureten bunu sen ucretsiz kullan diye uretmiyor. Legal yollarla ucretsiz dagitilabilir. Ornegin bir yarismada bedava araba kazanabilirsin. Ya da dijital ornek vereyim, Epic store un yaptigi gibi ucretsiz elde etmen saglanabilir. O orada da yapimcinin emeginin karsiligini araci kurum oder. Burada oyle bir sey yok ve sen tum bunlarin farkindasin.

"Korsan olmasa zaten oyunu alamayacağımızdan dolayı, oyun yapımcısının ortada kazanacağı bir şey de olmuyor." --> Karsiligini veremedigin bir urunu elde edememen gerektiginin ahlaki bilincinin oturmus olmasi gerekiyor. Ayrica o oyunlari calistirabilecek bilgisayari olan kimsenin hic bir oyuna parasi olmuyor olamaz. Ciktigi gibi almazsin, 2 sene sonra 30 liraya alirsin. Ben Civ6 oynamak icin 3 sene bekledim ki param vardi.

Turkiye'de oyun gercegi, fakirlik vs bunlar bos laf. Hirsizlik yapmak icin bahane degil. Oyun oynamazsan ac kalmiyorsun, cocuklarin acliktan olmuyor. Iphone da calalim o zaman, millet asgari ucret ile 2 tane aliyor. Gelir esitsizligini korsanla ve hirsizlikla cozemezsin. Sadece baskasinin kazancina darbe vuruyorsun.

Su korsan oyun savunanlar yaptiklari seyin o kadar da kotu olmadigini savunmazlarsa cok memnun olacagim. Delikanli gibi biz hirsiziz ve bu konuda yapabilecegimiz bir sey yok diyiverin, bitsin mesele.

Sen daha kaybetmek ve kazanmamak
farkını anlamamışsın.
Buradaki herkes zaten korsanın kötü olduğunu biliyor verecek parası olmadığı için indiriyor. Deseler ki:
Oyuna para veren enayi, kanka crack var onu indir. O zaman tamam derim.

Sen daha kaybetmek ve kazanmamak
farkını anlamamışsın.
Buradaki herkes zaten korsanın kötü olduğunu biliyor verecek parası olmadığı için indiriyor. Deseler ki:
Oyuna para veren enayi, kanka crack var onu indir. O zaman tamam derim.
Bu hiçbir türlü hırsızlığı meşru kılmıyor. Yaptığın gene hırsızlık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı