Korsan Oyun İndirmeyi "Çalmak" Sananlar Hakkında

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben sana yaptığım hırsızlık değil demedim ki? Hırsızlık zarar vermektir. Biri gelip bilgisayarını kopyalasa hırsız der misin?
O bilgisayarın parçalarını kendi parasını verip alırsa hırsızlık olmaz. Ancak o bilgisayarımı alıp götürüyorsa o zaman hırsızlık olur. Olan şey de bu.

Ben sana yaptığım hırsızlık değil demedim ki? Hırsızlık zarar vermektir. Biri gelip bilgisayarını kopyalasa hırsız der misin?
Biri gelip dükkanından bir mal çalsa hırsız değil bu der misin?

Aynı şey değil deme, tek farkı birinin somut öbürünün soyut olması. Normalde bir oyun alacakken yapımcı 60 dolar kazanacakken korsan kullandığında 0 dolar kazanıyor. Hırsızlıktır bu ve başka bir tanımı yoktur.

Korsana destek çıkmıyorum ama kullananlara öcü gözüyle bakanların windowsu orijinal mi acaba?

Biri gelip dükkanından bir mal çalsa hırsız değil bu der misin?

Aynı şey değil deme, tek farkı birinin somut öbürünün soyut olması. Normalde bir oyun alacakken yapımcı 60 dolar kazanacakken korsan kullandığında 0 dolar kazanıyor. Hırsızlıktır bu ve başka bir tanımı yoktur.
Çalmak için dediğinin olması gerek. Ama gelip kopyalasa hırsız demem başka bir şey derim. Bunu anlatıyorum yanlış savunuyorsunuz.

Alıp götürmüyor işte. Kopyaliyor. Kopyalamak gerçek dünya ile örneklendirilemez.

Yahu nereye orneklendirilemez, kac yasindasiniz siz?
Sahte para kopyalayanlar ne yapiyor? Sahte ilac kupuru kopyalayanlar ne yapiyor?

Bir seyin hirsizlik olmasi icin illa bir yerdeki envanterden mal cikisi olmasi gerektigini zannedecek kadar hayattan kopuk musunuz? Hic ekonomi bilmeyen 12 yasinda cocuk olmak gerek bu denli sacmalamak icin.

Çalmak için dediğinin olması gerek. Ama gelip kopyalasa hırsız demem başka bir şey derim. Bunu anlatıyorum yanlış savunuyorsunuz.
Adam normalde kazanacakken sen korsan oynadığında kazanmıyor. Bunun neresi hırsızlık değil?

Korsan kullanmak, ürünü yapan insanların emeğini çalmaktır. Istenildiği gibi yorumlayabilirsiniz ama bu ürün para karşılığı satılıyorsa; bu ürunü para karşılığı yapan bir insan topluluğu var. O insanlar şirketde çalışabiliyor olması için şirketin para kazanabiliyor olması gerek. :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı