Korsan oyuncular hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şahsen 7 yıl kadar tamamen korsan kullanıp, nihayetinde biraz para birikmeye başlayınca önceden o 7 yıl korsan olarak oynadığım oyunları satın almış birisiyim. Maddi durumuna, aile yapısına, yaşına vs. göre değerlendirmek gerekiyor. Ya da hiç değerlendirmemek gerekiyor. Bize ne? Buna engel olabilen oyun üreticileri olduğunda göre engel olunabiliyormuş. Olmuyorsa göz yumuyorlar. Eh, üretici göz yumuyorsa gerisi boş.
 
Son düzenleme:
Hepsi için kötü diyemeyiz. Ben de korsan oyun oynadım. Zaten oynamayan çok azdır. Bazı insanlar maddi olarak gücü yetmediği için oynuyor. Önemli olan bunu iyi bir şey gibi göstermesinler. Elimde bir sürü orijinal CD var. Xbox One ve PC kullanıcısıyım. Gamepass Ultimate kullanıcısıyım. Gerçekten imkanı olmayana kızamıyorum. Bizim ülkemizde oyun fiyatları çok uçuk. İmkanı varsa zaten gidip orijinal alsın.
 
Bak şimdi, adam köyde güzel interneti yok, korsan ne bilmiyor yüklüyor internet kafe sayesinde. Başkaları 60 TL oyuna verilmez diyor ama sırf bir skin için 200 TL vermeye hazır oluyor. Maddi durumun olmaz, fırsatların olmaz tamam, makul. Ama paran varsa imkanın varsa bir zahmet git satın al.
 
Bazı insanlar oyunları orijinal almak yerine korsan alıp oynuyorlar, siz bu korsancılar hakkında ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten bütçesi yoksa bence korsan oynanmasına bir sakınca yok. Yanlız 3000-5000 hatta 10000 liralık oyuncu PC sahibi olan biri de "bütçem yok" ya da "oyuna para veremem" diyip korsan oynarsa orada büyük bir sorun vardır.
 
Bana korsan dediğinde aklıma küçükken internet kafede oynadığım oynunlar geliyor. Ayrıcana babamın diz üstü bilgisayarına, bilgisayarcıda 3TL karşılığında vice city attırdığımı hatırlıyorum.
 
Afedersiniz ama gidipte bir oyuna 250 300₺ para vermem. Hee iyi bir indirim olur alırım başka türlü imkanı yok almam.
Şimdi denecek Cyberpunk 2077 örnekleri zaten oyunu alacağım hoşuma giden bir oyun)
Artık cidden korsan oyun konuları sıktı.
 

Geri
Yukarı