Korsan oyunlar ve ekonomi

• Konuyu başlatan Silinen üye 106715
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 3.162
Kimse kusura bakmasın ancak ben bir oyun için 250₺ para vermem adamların 60 birim para vererek aldığı şeyi biz 250 birim para verip alıyoruz gerek yok. Makul bir fiyat seviyesine düşer alırım ama hayatta o kadar para vermem bir oyına.
O zaman sen hiçbir şey satın alma. Aldığın kıyafete adam 10$ veriyor sen 100₺ veriyorsun tüh, kıyafet alma çıplak gez. Aldığın yiyeceklere sen 300₺ ödüyorsun adamlar 50$ ile o alışverişi yapıp evine dönüyor tüh, sen aç kal ne de olsa adamlar daha az ödüyor adamların 50 birimle yaptığı alışverişi sen niye 300 birimle yapıyorsun ki kardeşim yapma ya aç kal aç.

Şu kafa yapısından bir kurtulun artık, adamlar ne kadar veriyorsa veriyor sen kendi ülkende yaşıyorsun kendi ülke şartlarına göre yapacaksın işini. O adamlar her şeye senin verdiğinden daha az para veriyor zaten sadece oyuna mı? Aldığın her ürün için adamların ödediği fiyatın 4 katını ödüyorsun sen zaten o zaman hiçbir şey satın alma.

2 saat sinemaya 20 TL veriyorsam 20-30 saatlik oyuna da 200 TL veririm. Verdim de. Far Cry 4'ü ilk çıktığında almıştım 180 TL'ye. Vampyr'i ilk çıktığında almıştım. Cyberpunk 2077'ye de 250 TL vereceğim.

Geeçekten kötü durum. 1 yıl önce hep korsan kullanıyordum bir arkadaşım dedi yapma etme emek hırsızlığı oturdum düşündüm dedim tamam format attım oyunları sildim bedava oyunlara yöneldim LoL Valorant Pubg mobil Epic gamesde baya bir oyun ücretsiz vermiş veriyorda takip edilirse güzel oyunlar elde edilebilir.

2 saat sinemaya 20 TL veriyorsam 20-30 saatlik oyuna da 200 TL veririm. Verdim de. Far Cry 4'ü ilk çıktığında almıştım 180 TL'ye. Vampyr'i ilk çıktığında almıştım. Cyberpunk 2077'ye de 250 TL vereceğim.
Hocam kendimle alakalı bir şey alanlara demem ama ben ya indirim beklerim ya da oynamam ama asıl olan oyun pahalı diye crack savunan.

@Fatalis yazdığımı anlamamışsınız galiba, benim anlatmaya çalıştığım şey orada bir oyun için 250₺ gibi bir fiyat ödemeyeceğimdir indirimde zaten alıyorum en basitinden herhangi bir kıyafet alıcağınız zaman indirimlere bakıyorsunuz neden çünkü bir kıyafet için o kadar fazla para vermek istemiyorsunuz. Bir de yanlış anlamazsanız size sorum olacaktır PlayStation platformunu saymıyorum siz bir oyuna 500TL para verir misiniz?

Korsan oyun kullanmayan yoktur, ancak savunmak doğru değil. Ekonomi yüzünden alım gücü düşük evet, lakin o parayı hak eden bir oyun ise o zaman bunu tartışmaya gerek yoktur. Mesela Cyberpunk 2077, fiyatı olması gerektiğinden çok daha uygun. Ben 24 dolara satın aldım, o paranın hakkını sonuna kadar vereceğine de eminim. Witcher 3 mesela, DLC'li paketi ile birlikte indirimde 20 TL'ye alınabiliyor ve tek seferde bitirmek için en az 90 saat gerekiyor. 2 saat sinema için birçok kişi 20-30 TL'ye hiçbir şey diyor, lakin yüzlerce saat oynayabileceği bir oyun 200 TL olunca laf atıyor. Çok gereksiz bir durum.
Ha eğer Fifa ve PES gibi seri halinde gelen oyun var ise ve her seferinde para vermek istemiyorsan, yahut ederinden çok fiyatta olduğunu düşünüyorsan korsan oyna. Emek hırsızlığı olsa da oyun yapımcısının hatası fiyatlandırmadan ötürü olur.

@Fatalis yazdığımı anlamamışsınız galiba benim anlatmaya çalıştığım şey orada bir oyun için 250₺ gibi bir fiyat ödemeyeceğimdir indirimde zaten alıyorum en basitinden herhangi bir kıyafet alıcağınız zaman indirimlere bakıyorsunuz neden çünkü bir kıyafet için o kadar fazla para vermek istemiyorsunuz. Bir de yanlış anlamazsanız size sorum olacaktır PlayStation platformunu saymıyorum siz bir oyuna 500TL para verir misiniz?
Elimde para olursa veririm, yoksa indirime girmesini beklerim dediğin gibi. Ama 250₺ ile 500₺ kıyaslanamaz, 250₺ bir oyun günümüz standartlarında gayet iyi bir fiyat. 250₺ etiketli bir yeni oyun gördüğümüzde seviniyoruz biz artık. Cyberpunk 2077 gayet ucuz mesela, 250₺ hiç size pahalı gelmesin bunlar daha iyi günlerimiz maalesef.

Steam indirimlerinde 230₺'ye RDR2 aldım, kuruşu kuruşuna hak ediyor oyun şu an 300 olsa yine verirdim o parayı. Senin burada yaşadığın sorun 250₺'yi yüksek bir fiyat olarak bilmen, ama değil. Bu ülke şartlarına göre 250~300₺ gibi fiyatlar ucuz sayılıyor :D Death Stranding 399₺'den satışta mesela.

Elimde para olursa veririm, yoksa indirime girmesini beklerim dediğin gibi. Ama 250₺ ile 500₺ kıyaslanamaz, 250₺ bir oyun günümüz standartlarında gayet iyi bir fiyat. 250₺ etiketli bir yeni oyun gördüğümüzde seviniyoruz biz artık. Cyberpunk 2077 gayet ucuz mesela, 250₺ hiç size pahalı gelmesin bunlar daha iyi günlerimiz maalesef.

Steam indirimlerinde 230₺'ye RDR2 aldım, kuruşu kuruşuna hak ediyor oyun şu an 300 olsa yine verirdim o parayı. Senin burada yaşadığın sorun 250₺'yi yüksek bir fiyat olarak bilmen, ama değil. Bu ülke şartlarına göre 250~300₺ gibi fiyatlar ucuz sayılıyor :D Death Stranding 399₺'den satışta mesela.

Ucuz sayılıyor ama benim için büyük para işte sorun orada Cyberpunk 2077 zaten parasını hak edecek bir oyun şöyle düşünün benim 250₺ olan bir oyunu alabilmem için neredeyse 5 6 gün çalışmam gerek iş başına 100 veriyorlar bir de tam tesisat olunca tamamdır 2 gün perte çıkabilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı