Korsan vs Orjinal

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorsak şuradakilerin rahat %90'ı HBO dizilerinden birini izlemiştir peki soralım hanginiz digiturk aldı hanginiz HBO aboneliği alıp izledi?
Normal televizyon varken neden başka yerden izleyeyim? Bunlar servis. Kendileri filmi yapmıyor. Olan filmi para ile insanlara izletiyor. Eğer normal bir televizyonunuz var ise yayına giren birçok filmi bilirsiniz. Bu kadar duyar kasmayın. Sıkmaya başladı gerçekten. Gidip Adobe Premiere kullansan korsanı anlarım. Oyun gibi şeylerde parayı vermiyorsan. Emek hırsızlığı yapıyorsun demektir. Oyunların nasıl yapıldığını nasıl bir zorluk içinde olduğundan haberiniz var mı? Yapan kişilerin özel hayatını onca uykusuz kaldığı ayları düşünüyor musunuz? Birisi gelip sizin elinizden evinizi alsa evsiz kalsanız ne yapacaksınız?

Asgari ücretin altında maaş alanlar ne yapsın? 150 TL harcayıp 50 TL ile 31 gün aç mi kalsınlar?
Mesajın devamını okursanız ekleme yaptım. Sorun oyun fiyatları değil, sorun Türkiye'deki insanların alım gücünün düşük olması. Düzgün bir ekonomimiz olsa pahalı diye dert yanmayacaktık.

Normal televizyon varken neden başka yerden izleyeyim? Bunlar servis. Kendileri filmi yapmıyor. Olan filmi para ile insanlara izletiyor. Eğer normal bir televizyonunuz var ise yayına giren birçok filmi bilirsiniz. Bu kadar duyar kasmayın. Sıkmaya başladı gerçekten. Gidip Adobe Premiere kullansan korsanı anlarım. Oyun gibi şeylerde parayı vermiyorsan. Emek hırsızlığı yapıyorsun demektir. Oyunların nasıl yapıldığını nasıl bir zorluk içinde olduğundan haberiniz var mı? Yapan kişilerin özel hayatını onca uykusuz kaldığı ayları düşünüyor musunuz? Birisi gelip sizin elinizden evinizi alsa evsiz kalsanız ne yapacaksınız?
Nedenmiş efendim Adobe yazılımları gökten mi indi oyun yapımcılarının emeği emekte o ne? Bu nasıl çifte standart?

Duyarı kendin kasıyorsun kardeşim. Bu ne yaman çelişki. :D Adobe Premier'i anlarım diyor neden? Adobe Premiere'i yapan adam zamanını harcamıyor mu, sosyal hayatından uzak kalmıyor mu? Emek sarf etmiyor mu? Sahiden uzun zamandır bu kadar kendiyle çelişen insan görmedim.

Bütçem dahilinde bir oyunsa elbette satın alırım, ancak bütçem dahilinde değilse korsan kullanırım fakat kimseye önermem. Benim param yoktur ancak başkasının vardır, bence hikayeli 8-9 saatte bitebilecek bir oyuna da para verilebilir. Ben veriyorum şahsen.

Ancak standart sürümü 450TL'den başlayan Call of Duty: Modern Warfare oyununu benim satın almam biraz zor.

Duyarı kendin kasıyorsun kardeşim. Bu ne yaman çelişki. :D Adobe Premier'i anlarım diyor neden? Adobe Premiere'i yapan adam zamanını harcamıyor mu, sosyal hayatından uzak kalmıyor mu? Emek sarf etmiyor mu? Sahiden uzun zamandır bu kadar kendiyle çelişen insan görmedim.
Korsan kullanmayın hiç etik değil. Bu arada sadece hoşuma giden şeyler için geçerli gerisini kullanabilirsiniz.

Nedenmiş efendim Adobe yazılımları gökten mi indi oyun yapımcılarının emeği emekte o ne? Bu nasıl çifte standart?
Adobe gibi programlara binlerce dolar verebilir misin? Vermezsin o yüzden kullanmanı anlarım.
Adobe Premier'e binlerce dolar verecek paran varsa orijinalini alırsın. Bu normal. Ama oyunların fiyatları belli onları veremeyeceksen hiç oynama emek hırsızlığı yapma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı