Merhaba, ayrıntılı bir şekilde anlatmak istiyorum. Yaklaşık 6 ay önce, torrent üzerinden Windows 10 Home indirmiştim. İndirip kurdum ve sanırım yanında bir program vasıtasıyla etkinleştirme yapmıştım. Bu işlemden sonra bilgisayarda ürün etkinleştirildi ibaresi bulunuyordu ve aylarca aynı şekilde kaldı. Yani bu indirdiğim sürüm oynanmış bir sürüm oluyor sanırım. Sonra, güncelleştirmeleri alırken bazı problemler yaşadım ve 40 lira vererek internet üzerinden Windows 10 Professional ürün anahtarı satın aldım. Satıcı mail üzerinden ürün anahtarını gönderdi ve Microsoft sitesi üzerinden ürünü indirip kurmamı istedi. İşte tam bu noktada bazı sorunlar yaşıyorum. Şu an kullandığım Windows 10 Home sürümü nasıl bir sürümse, Windows 10 Professional yüklememe izin vermiyor. Direktifleri izleyerek Microsoft'un sitesinden ürünü indirip, DVD kullanmak suretiyle yüklemeye çalıştım ancak tek seçenek olarak Windows 10 Home gösteriliyor, Professional sürümünü yükleyemiyorum.
Bende kullandığım oynanmış sürümden dolayı sorun yaşadığımı düşünerek, Windows 7 veya daha eski bir sürümü yükleyip sonra Windows 10 Professional yükleyebilirim diye düşündüm, sürümleri indirdim ancak kurmak isterken kuramazsınız diye uyarı verdi. Şu an öyle kala kaldım. 3 gün oldu ürün lisansı alalı, halen kullanabilmiş değilim. Çare olarak yerel diski bile biçimlendirmeyi düşündüm ancak o da kullandığınız sürüm bu diskte olduğu için yapamazsınız diyor. Çok çaresizim ve sizlerden yardım bekliyorum arkadaşlar. Bir faydası olabilir diye tarafıma gönderilmiş maili sizlerle paylaşıyorum. İyi akşamlar.
Bende kullandığım oynanmış sürümden dolayı sorun yaşadığımı düşünerek, Windows 7 veya daha eski bir sürümü yükleyip sonra Windows 10 Professional yükleyebilirim diye düşündüm, sürümleri indirdim ancak kurmak isterken kuramazsınız diye uyarı verdi. Şu an öyle kala kaldım. 3 gün oldu ürün lisansı alalı, halen kullanabilmiş değilim. Çare olarak yerel diski bile biçimlendirmeyi düşündüm ancak o da kullandığınız sürüm bu diskte olduğu için yapamazsınız diyor. Çok çaresizim ve sizlerden yardım bekliyorum arkadaşlar. Bir faydası olabilir diye tarafıma gönderilmiş maili sizlerle paylaşıyorum. İyi akşamlar.
Son düzenleyen: Moderatör: