Korsan Windows 10'u temiz halde orijinal yapma

Makaleler
3
Arkadaslar gecen hafta PC topladim, Windows 10 kurdum ancak KMSPico ile ilgili hos seyler duymadim. Simdi durmaplay sitesinde vs. 10TL'ye buldum acaba temiz format atip key almali miyim? Yani korsan Windows 10'u nasil orijinal yaparim? Anakarta falan gomulur diyorlar ne anlama geliyor?Cok para harcadim sisteme, keske Windows'u da alsaydim.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 TL'ye bulduysan kaçırma. Yeni kurulum yapmak ise en iyisi olur, diskin altını üstünü formatla yani tüm bölümlendirilmiş kısımları dahil. Anakarta gömülme mevzusu ise o aldığın kodun anakarta gömüleceği, yani aynı anakart ile defalarca format atabilirsin lâkin o anahtar başka bir sistemde kullanılamaz.

Windows'u orijinal lisans ile kullanın. Temiz bir kurulum için Windows'u yeniden yükleyin.

Bahsettiğiniz "anakarta gömülme" durumu ise OEM Key de geçerlidir. Bu keyi bir kez kullandığınız zaman artık anakarta gömülür. Yani bu anakart üzerindeki sisteme istediğiniz kadar format atabilirsiniz. Her seferinde keyi girmenize gerek kalmaz. Tek kullanımlıktır, başka sistemde kullanılamaz ve Windows tarafından teknik destek verilmez (ne kadar önemliyse:LOL:).

Ayrıca KMSpico hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsin.
UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı