Korsan Windows nasıl kaldırılır?

Kafaatanzi

Hectopat
2 yıldan fazladır toplama bir PC kullanıyorum. İlk zamanlar pek bilgim olmadığı için bilgisayarlar ile ilgili bölüm okumuş birine Windows kurmasını istemiştim. Windows 10 education sürümünü kurmuştu ve bilmediğim dosyalar falan vardı içinde (aldığım 2 adet key etkinleştirememişti Windows'u). Çok kurcalamamak için sormadım ve öyle kullandım. Bu yaz haziran ayında bilgisayarım sürekli mavi ekran sorunu veriyordu, ben de RAM'ları çıkarıp temizleyip taktım ve çalıştı. Şimdi tekrar aynı sorunu yapınca tekrar aynı işlemi yaptım ve düzeldiğini zannederken bilgisayar siyah ekran verdi. Bir süre çalışmadı sonra şans eseri çalıştı ama ekran 60Hz'de takılı kalmıştı ve ayar yapamıyordum. Windows başlatma panelinde uyku modu falan gitmişti, tuş tamamen yok olmuştu. Ekran kartına Aygıt Yöneticisi'nden çalıştır dedim, düzgün çalıştırılamıyor komutu geldi. Ama ekran kartı çalışıyordu, fanı falan dönüyordu ve çalışmasa monitörde görüntü olmazdı. AMD Adrenalin ekran kartını görmüyordu bile. Sonra Windows Defender üzerinden (yılllardır defalarca tam tarama yaptım bu taramadan sonra gördüm) tam tarama yaptım ve yüksek riskli "KMSpico" adlı bir dosya gördüm. Kaldır seçeneğini işaretledim. İnternette araştırma yapınca bunun zararlı bir şey olduğunu gördüm, bilgisayarı bot olarak kullanıyormuş. Şimdi ben bu bilgisayara ne yapabilirim? Windows'u yani kurulu işletim sistemini komple kaldırma olasılığım var mıdır? Artık müsait olduğum için az çok Windows kurup belli önlemler almaktan anlıyor sayılırım.

KMSpico'dan kurtulmanın en sağlam yolu format atmak.

KMSpico yazılımı Microsoft'un açtığı dava sonucu sunucularını kapatmıştı sanırım. Piyasada gördüklerininiz gerçek KMS bile değil, 3. taraf şahısların açtığı sunucular yani çok riskli bir durum. Format atın. Lisans konusuna gelecek olursak böyle şeylere gerek yok paralar harcamaya da gerek yok. İnternette OEM (toplu ve daha ucuz satılan keyler) key satan siteler var. Böyle durumlarda key kısmıyla halledin çünkü Key'den size bulaşabilecek bir şey yok.

2 yıldan fazladır toplama bir PC kullanıyorum. İlk zamanlar pek bilgim olmadığı için bilgisayarlar ile ilgili bölüm okumuş birine Windows kurmasını istemiştim. Windows 10 education sürümünü kurmuştu ve bilmediğim dosyalar falan vardı içinde (aldığım 2 adet key etkinleştirememişti Windows'u). Çok kurcalamamak için sormadım ve öyle kullandım. Bu yaz haziran ayında bilgisayarım sürekli mavi ekran sorunu veriyordu, ben de RAM'ları çıkarıp temizleyip taktım ve çalıştı. Şimdi tekrar aynı sorunu yapınca tekrar aynı işlemi yaptım ve düzeldiğini zannederken bilgisayar siyah ekran verdi. Bir süre çalışmadı sonra şans eseri çalıştı ama ekran 60Hz'de takılı kalmıştı ve ayar yapamıyordum. Windows başlatma panelinde uyku modu falan gitmişti, tuş tamamen yok olmuştu. Ekran kartına Aygıt Yöneticisi'nden çalıştır dedim, düzgün çalıştırılamıyor komutu geldi. Ama ekran kartı çalışıyordu, fanı falan dönüyordu ve çalışmasa monitörde görüntü olmazdı. AMD Adrenalin ekran kartını görmüyordu bile. Sonra Windows Defender üzerinden (yılllardır defalarca tam tarama yaptım bu taramadan sonra gördüm) tam tarama yaptım ve yüksek riskli "KMSpico" adlı bir dosya gördüm. Kaldır seçeneğini işaretledim. İnternette araştırma yapınca bunun zararlı bir şey olduğunu gördüm, bilgisayarı bot olarak kullanıyormuş. Şimdi ben bu bilgisayara ne yapabilirim? Windows'u yani kurulu işletim sistemini komple kaldırma olasılığım var mıdır? Artık müsait olduğum için az çok Windows kurup belli önlemler almaktan anlıyor sayılırım.
Şimdi tam doğru söylersek KMSpico kullanmak her zaman zararlı değildir. Sadece güvenli olduğunun garantisi yok. Ama illa kurtulmak istiyorsan temiz bir format at. (KMSpico eskiden güvenilir olarak kullanılıyordu şu an piyasada çok fazla sahtesi türedi)

Format atmak en iyi yol
Ekran görüntüsü 2024-08-26 173405.png
Ekran görüntüsü 2024-08-26 173421.png
Ekran görüntüsü 2024-08-26 173432.png

Not Windows medyasını ISO kaydedip Rufus ile belleke yazdırın.

Bir belleğimde birkaç gün önce kurduğum Windows 11 İSO dosyası var. Format attıktan sonra bu bellek ile boot edersem Windows 11 olarak mı güncellenir yoksa şu an bilgisayarda (büyük ihtimalle korsan) kurulu olan Windows 10 education sürümünü mü kurmam lazım?
windows 11 kurulumunu kendiniz yaparsınız ve key'i winaero adlı siteden aktifleştirebilirsiniz (ben yaptım windows 11'deyim ss'de atabilirim)

Bir belleğimde birkaç gün önce kurduğum Windows 11 İSO dosyası var. Format attıktan sonra bu bellek ile boot edersem Windows 11 olarak mı güncellenir yoksa şu an bilgisayarda (büyük ihtimalle korsan) kurulu olan Windows 10 education sürümünü mü kurmam lazım?
Format atma direkt rufus ile kurduğun o bellekten başlatıp oradan diski biçimlendirip Windows 11'i diske kur.

Format atma direkt rufus ile kurduğun o bellekten başlatıp oradan diski biçimlendirip Windows 11'i diske kur.
Bios üzerinden boot seçeneğinden yapılıyor anladığım kadarıyla, değil mi? bu olay sayesinde win10 bütün dosyaları silip win11i baştan mı yazmış oluyor? Yani aynı anakart olduğu için win10dan win11e geçen zararlı bir şeu olmaz değil mi?

Bir belleğimde birkaç gün önce kurduğum Windows 11 ISO dosyası var. Format attıktan sonra bu bellek ile boot edersem Windows 11 olarak mı güncellenir yoksa şu an bilgisayarda (büyük ihtimalle korsan) kurulu olan Windows 10 education sürümünü mü kurmam lazım?

Format atıp Windows 11'i kurun boottan belleki seçip başlatın Windows kurulum menüsü gelir.

Format atma direkt Rufus ile kurduğun o bellekten başlatıp oradan diski biçimlendirip Windows 11'i diske kur.

Biçimlendirise zaten format gibi bir şey olmuyor mu?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı