Korsan Windows nasıl kaldırılır?

Kafaatanzi

Hectopat
2 yıldan fazladır toplama bir PC kullanıyorum. İlk zamanlar pek bilgim olmadığı için bilgisayarlar ile ilgili bölüm okumuş birine Windows kurmasını istemiştim. Windows 10 education sürümünü kurmuştu ve bilmediğim dosyalar falan vardı içinde (aldığım 2 adet key etkinleştirememişti Windows'u). Çok kurcalamamak için sormadım ve öyle kullandım. Bu yaz haziran ayında bilgisayarım sürekli mavi ekran sorunu veriyordu, ben de RAM'ları çıkarıp temizleyip taktım ve çalıştı. Şimdi tekrar aynı sorunu yapınca tekrar aynı işlemi yaptım ve düzeldiğini zannederken bilgisayar siyah ekran verdi. Bir süre çalışmadı sonra şans eseri çalıştı ama ekran 60Hz'de takılı kalmıştı ve ayar yapamıyordum. Windows başlatma panelinde uyku modu falan gitmişti, tuş tamamen yok olmuştu. Ekran kartına Aygıt Yöneticisi'nden çalıştır dedim, düzgün çalıştırılamıyor komutu geldi. Ama ekran kartı çalışıyordu, fanı falan dönüyordu ve çalışmasa monitörde görüntü olmazdı. AMD Adrenalin ekran kartını görmüyordu bile. Sonra Windows Defender üzerinden (yılllardır defalarca tam tarama yaptım bu taramadan sonra gördüm) tam tarama yaptım ve yüksek riskli "KMSpico" adlı bir dosya gördüm. Kaldır seçeneğini işaretledim. İnternette araştırma yapınca bunun zararlı bir şey olduğunu gördüm, bilgisayarı bot olarak kullanıyormuş. Şimdi ben bu bilgisayara ne yapabilirim? Windows'u yani kurulu işletim sistemini komple kaldırma olasılığım var mıdır? Artık müsait olduğum için az çok Windows kurup belli önlemler almaktan anlıyor sayılırım.

Bunu anlatan bir video var mı? Ve bu olay sayesinde win10 bütün dosyaları silip win11i baştan mı yazmış oluyor?
Disk tamamen boş olmuş olacak yani yeni almışsın gibi. Sonrasında Win11'i oraya kurunca da yepyeni bir Win11 elde edeceksin.

Biçimlendirise zaten format gibi bir şey olmuyor mu?
Format işletim sistemini sıfırdan başlatmak demek yani halen işletim sistemi var üstüne bir de işlemleri tamamlamasını bekleyeceksin ama biçimlendirirse disk sıfır gibi olur yani Win10 gider

Üstteki arkadaş format atmadan yapmamı söyledi. Disk biçimlendirmek yerine format atmak daha sağlıklı olduğu için mi? Yani biçimlendirme tamamen silmiyor mu?
İnternete Windows kurulumunda disk biçimlendirme yaz gerekli bilgileri mutlaka bulursun

Disk tamamen boş olmuş olacak yani yeni almışsın gibi. Sonrasında Win11'i oraya kurunca da yepyeni bir Win11 elde edeceksin.

Format işletim sistemini sıfırdan başlatmak demek yani halen işletim sistemi var üstüne bir de işlemleri tamamlamasını bekleyeceksin ama biçimlendirirse disk sıfır gibi olur yani Win10 gider
Disk biçimlendirme tamamen siliyor mu? Daha önce disk biçimlendirmenin tamamen silme işlemi uygulamadığını, arka planda yedekleme yaptığını söyleyen gördüm.

Windows kurlumu bu dosya sistemini bile değiştirirsin
Dostum dediklerini yaptım ama bir sürü ayrılmış alan falan çıktı ve aralarından m2 ssd'min büyük bir kısmını kapsayan diski bulup disk biçimlendirdim ama tamamen sıfırlamadı ve oraya win11 kurmamı engelledi. Emin misin tamamen sıfırladığına?

Dostum dediklerini yaptım ama bir sürü ayrılmış alan falan çıktı ve aralarından m2 ssd'min büyük bir kısmını kapsayan diski bulup disk biçimlendirdim ama tamamen sıfırlamadı ve oraya win11 kurmamı engelledi. Emin misin tamamen sıfırladığına?
Öyle değil dediğimi araştırdın mı?

Son düzenleme:
Eğer bir D diski gibi bir şey yapmayacaksan yani sadece C diski bırakacaksan hepsini sil ileri bas

Bir tane kalması lazım
M2 ssd ve sata ssd var pcde. C ve D olmak zorunda zaten.
Eğer bir D diski gibi bir şey yapmayacaksan yani sadece C diski bırakacaksan hepsini sil ileri bas

Bir tane kalması lazım

İstesen fotoğraf at oradan göstereyim

Hallettin mi?
Hayır. İmgurdan ve redditten fotoğraf atmayı denedim ama sebebini anlamadığım bir şekilde çalışmadı. İkisinde de post atamıyorum.

M2 ssd ve sata ssd var pcde. C ve D olmak zorunda zaten.

Hayır. İmgurdan ve redditten fotoğraf atmayı denedim ama sebebini anlamadığım bir şekilde çalışmadı. İkisinde de post atamıyorum.
İki tane ssd mi vardı? Bilmiyordum

Windows hangisinde? Sadece onun bölümlerini sil Disk 0 ve 1 şeklinde ayırır zaten

Technopat Haberler

Geri
Yukarı