2 yıldan fazladır toplama bir PC kullanıyorum. İlk zamanlar pek bilgim olmadığı için bilgisayarlar ile ilgili bölüm okumuş birine Windows kurmasını istemiştim. Windows 10 education sürümünü kurmuştu ve bilmediğim dosyalar falan vardı içinde (aldığım 2 adet key etkinleştirememişti Windows'u). Çok kurcalamamak için sormadım ve öyle kullandım. Bu yaz haziran ayında bilgisayarım sürekli mavi ekran sorunu veriyordu, ben de RAM'ları çıkarıp temizleyip taktım ve çalıştı. Şimdi tekrar aynı sorunu yapınca tekrar aynı işlemi yaptım ve düzeldiğini zannederken bilgisayar siyah ekran verdi. Bir süre çalışmadı sonra şans eseri çalıştı ama ekran 60Hz'de takılı kalmıştı ve ayar yapamıyordum. Windows başlatma panelinde uyku modu falan gitmişti, tuş tamamen yok olmuştu. Ekran kartına Aygıt Yöneticisi'nden çalıştır dedim, düzgün çalıştırılamıyor komutu geldi. Ama ekran kartı çalışıyordu, fanı falan dönüyordu ve çalışmasa monitörde görüntü olmazdı. AMD Adrenalin ekran kartını görmüyordu bile. Sonra Windows Defender üzerinden (yılllardır defalarca tam tarama yaptım bu taramadan sonra gördüm) tam tarama yaptım ve yüksek riskli "KMSpico" adlı bir dosya gördüm. Kaldır seçeneğini işaretledim. İnternette araştırma yapınca bunun zararlı bir şey olduğunu gördüm, bilgisayarı bot olarak kullanıyormuş. Şimdi ben bu bilgisayara ne yapabilirim? Windows'u yani kurulu işletim sistemini komple kaldırma olasılığım var mıdır? Artık müsait olduğum için az çok Windows kurup belli önlemler almaktan anlıyor sayılırım.