Korsan Windows'tan OEM lisanslı Windows'a nasıl geçilir?

Daha fazla  
Merhabalar,
Sistemi topladığım zamanlarda OEM Key alabilecek param yoktu bu yüzden crack kullanıyordum, şimdi bir bütçe ayırdım ve OEM key satın alacağım fakat şöyle bir sorunum var.

Şimdi crack Windows'ta performans kaybı yaşanır diyorlar, ben format atmadan OEM Key'e nasıl geçiş sağlayabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
--KMS ve Lisansı kaldırma:

C:\Windows klasörüne girin. SECOH-QAD.exe ve SECOH-QAD.dll görürseniz bunları silin.
Sonra görev zamanlayıcıyı açın. KMS adında bir şeyler arayın. Bazen bir klasörün içinde, bazen de görev zamanlayıcı kitaplığının içinde olabiliyor. Bulduklarınıza sağ tıklayıp sil deyin.
Daha sonra komut istemini yönetici olarak başlatacaksınız ve şu kodları gireceksiniz:
slmgr.vbs /upk
slmgr.vbs /cdns

Bu şekilde KMS crackini kaldırmış olacaksınız, ardından OEM keyiniz ile sisteminizi kullanabilirsiniz.

Temiz kurulum ile geçmeni öneriyoruz. Crack Windows'tan kurtulsan bile kalıntıları kalabilir. Temiz kurulum yani format ile geç. Key alamadıysan da crack yapmana gerek yoktu. Windows etkinlestirilmeden de kullanılıp güncelleme aliyor.

Temiz kurulum ile geçmeni öneriyoruz. Crack Windows'tan kurtulsan bile kalıntıları kalabilir. Temiz kurulum yani format ile geç. Key alamadıysan da crack yapmana gerek yoktu. Windows etkinlestirilmeden de kullanılıp güncelleme aliyor.
Crack yapmazsan sağ altta sürekli Windows'u etkinleştir yazıyor. Baya rahatsız edici. Sırf bu yüzden key almıştım. :D

Ayarlar bölümünden "Anahtarı değiştir" seçeneği ile kolayca geçebilirsiniz.

Ancak! Asıl risk, zamanında lisanssız olarak kurduğunuz Windows'un güvenilir bir kaynaktan olup olmadığı. Neredeyse istisnasız bütün crackli Windowslar'da izleme araçları, şifre çalan kodlar ve başka tehlikeler var.

Temiz bir Windows kurup lisans anahtarınızı ona eklemenizi öneririm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı