Koruyucu cam kullanılmalı mı?

guatex

Decapat
Katılım
27 Eylül 2020
Mesajlar
70
Arasında kaldığım bir soru ilk telefonumdan bu yana hepsinde koruyucu cam kullandım ama şimdi düşününce adamlar Full HD gorilla falan falan bir sürü özellikli ekran yapıyor. Sen gidiyorsun üstüne 50 TL'lik cam koyuyorsun falan bir garip geldi. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Koruyucu cam kullanmayan var mı?
 
Ben kullanmıyorum.
Telefonumu da düşürmem.


Ama bazen unutkan oluyorum.
Anahtarlarla aynı cebe koyuyorum vs.
Hep çizik oldu.
Huawei indirim günlerinde yenisini taktırıcam üst camın.
106₺ gibi bir ücreti vardı.


Kullanmakta mantıksız bence.
 
Ben kullanıyorum. Bir kaç kere telefonum yere düştü, telefonun ekranı sapasağlam ama koruyucu camın farklı yerlerinde çatlaklar var. Açıkçası sahip olduğum bir telefonun yaptığım bir hata yüzünden ekranının çatlamasını ya da parçalanmasını istemezdim. Onun yerine koruyucu cam parçalansın.
 
Çizilmeye karşı direnç sağlar o teknolojiler. Asıl amacı kırılmayı engellemek değildir. Darbeyi yaymak ve darbeyi emmesi için bir katman daha koymak mantıklı bir uygulamadır. Derin çizikler oluşursa da çıkarıp atarsınız. Ekranı çizseniz kalıcı bir sorun olacak.
 
Ben 3 4 yıldır kullanmıyorum neredeyse eğer özenli kullanabileceğinize güveniyorsanız sorun olmaz
 
Ek iş olarak bir mobil operatör firmasının bayisinde çalışıyorum, bu güne kadar belki on bin kere koruyucu cam uygulaması yaptım. Ekranın çerçevesinden bir darbe aldığında cihaz, kesinlikle hiçbir anlamı olmuyor üzerindeki camın. Ne zaman işe yarar? En büyük avantajı çizilmelerin önüne geçmek oluyor, ardından önden gelecek ufak darbelerden korumak. Fakat büyük alışveriş mağazalarında takılan fahiş fiyatlı camlar ile GSM bayileri arasında takılan camlar arasındaki tek fark fiyat. 50TL vereyim sağlam olur düşüncesi sağlıklı bir düşünce değil, mahallenizdeki telefoncuda da takabilirsiniz o camı, hemen hemen aynı işlevi görecekler.
Bende hem iPhone hem Samsung cihaz var, iPhone ekranı daha düz olduğu için cam takmak onu uzun süre kullanmak sorun yaratmadığından iPhone cihazımda koruyucu cam var, fakat Samsung'un ekranının kavisli olması, ona düzgün cam bulamayışım ve bulduğumun da en fazla 2 haftada toz almaya başlaması sebebiyle onda cam kullanmıyorum. Tamamen cihazınızla alakalı, eğer kullanımınıza etki etmiyorsa kesinlikle kullanın derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı