Koşu Yaparken Ne Giymeli ve Nasıl Çalışmalı?

Selim C.

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Uzaklarda...
Daha fazla  
Daha önce hiç dışarıda koşu, spor vs. yapmadım. 1-2 ay öncesine kadar Tekvando yapıyordum ama ara verdim. (Kırmızı kuşağım..) Gerek Tekvando yaparken gerekse öncesinde, karın ve kalça bölgem bayağı yağlandı. Yağları ertimek için ise herkesin tek önerisi koşmak.

Sizlere sormak istediğim şey, dışarıda koşarken ne giymeliyim? Sadece bir ayakkabı aldım. Nike Air Max Neutral Ride Running. Ama üstüme çamaşır ve kıyafet olarak ne giyeceğim konusunda hiçbir fikrim yok. (Yani özel bir şey almak gerekir mi, yoksa pamuk spor tarz iç çamaşırı da işimi görür mü?)

Ne önerirsiniz? Ne giymeli, kıyafetleri ve iç çamaşırları neye göre seçmeliyim? (Bide pahalı şeyler alamam. Fazla param yok.. :(:oops:)

Yeni başlayacağım için nasıl çalışmalıyım? Çalışma programı öneriniz var mı? Bir de barfiks barım var, boş boş duruyo öyle (Delta Ds 90140). Parkta bir yer buldum oraya çivi ile yuvasını monte ettim. Koşudan sonra biraz da onunla uğraşmak istiyorum. Onun için de program tavsiyeniz varsa iyi olur. :)

Bu arada, kilom 90-95; boyum 1,77-1,80 arası bir şey. (Tam bir utanç. :üzgün:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Adidas, Nike gibi markaların güzel malları var. Mağazaya gidip deneyerek alabilirsiniz.
Böyle bir konu neden açma gereği duydun, garipsedim.

Evdek bir şort ve tshirt'ü giyip çıkacaksın, üstüne de soğuk havalarda tercihen kapüşonu bir sweatshirt almakta fayda olabilir.

Eğer daha önce koşmadıysanız fazla kilo ile ağır tempoda koşmak yarardan çok zarar verir. Özellikle dizlerinizde tedavisi zor hasarlar olabilir. Önce tempolu yürüyerek başlamakta fayda var. 3-4 km ile başlayıp 8-10 km'yi koşuya yakın bir tempoda yürümeye 10-12 gün içinde geçebiliyorsanız sonrasında hafif koşularla başlanabilir.

Bu arada yağ yakmak için koşu önerdiklerine emin misiniz? Yada öneren kişinin uzman olduğundan emin misiniz diye sormak belki de daha doğru olacaktır.

Adidas, Nike gibi markaların güzel malları var. Mağazaya gidip deneyerek alabilirsiniz.
Böyle bir konu neden açma gereği duydun, garipsedim.
Daha önce hiç yapmamış olmam ve hiç bir fikrimin olmamasından dolayı açtım bu konuyu... Bir de fazla kıyafetim yok. Genelde ihtiyaç duymam. Ondan kıyafet olarak ne giymeli hiçbir fikrim yok...

Evdeki bir şort ve t-shirt'ü giyip çıkacaksın, üstüne de soğuk havalarda tercihen kapüşonu bir sweatshirt almakta fayda olabilir.

Eğer daha önce koşmadıysanız fazla kilo ile ağır tempoda koşmak yarardan çok zarar verir. Özellikle dizlerinizde tedavisi zor hasarlar olabilir. Önce tempolu yürüyerek başlamakta fayda var. 3-4 km ile başlayıp 8-10 km'yi koşuya yakın bir tempoda yürümeye 10-12 gün içinde geçebiliyorsanız sonrasında hafif koşularla başlanabilir.

Bu arada yağ yakmak için koşu önerdiklerine emin misiniz? Yada öneren kişinin uzman olduğundan emin misiniz diye sormak belki de daha doğru olacaktır.
Tekvando hocam önerdi. Koşman yararlı olur dedi...

Dediğiniz şort ve t-shirt ter tutmalı mı? Nasıl özellikte olmalı? Hocam öyle bir şeyler demişti ama kıyafetler konusunda hiç bilgim olmadığından anlayamadım pek... LC Waikiki gibi bir yerden ucuza bir şeyler alsam işimi görür mü başlangıç için? Hani sports yazanlarından?

--- Updated ---

[Güncelleme]: Tekrardan selamlar... Bahsettiğim ürünleri araştırdım. Decathlon'dan t-shirt, iç spor iç çamaşır (ter atma özelliği olan), şort, ter bandı ve çorap aldım.

Bahsettiğim ürünleri Decathlon'dan 120 TL gibi bi fiyata aldım. Açıkcası spor yaparken gayet rahatlar. Neden daha önce Taekwondo yaparken, bu tarz bir iç çamaşırı almamış olduğumu düşünüyorum açıkcası... :puro:

Ayakkabıya gelecek olursak, beni pek memnun etmedi maalesef. Daha rahat bir ayakkabı alınabilirdi sanırsam. Ama, işte cahilliğimize denk geldi maalesef. Bir dahakine enlice araştırıp da alacağım zaten. :)

Bu arada bahsettiğim ürünlere ulaşmak isteyenler için de link bırakayım şuraya. ^_^

#Spor Short ve T-shirt | #Spor İç Çamaşırı | #Spor Çorap | #Bilek Bandı

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı