Koşunca bacaklarıma ağrı giriyor

Makaleler
2
Okullar açıldıktan 2 gün sonra örneğin 10 saniye civarı koştuğumda bacağıma 2-3 dakikalık ağrılar giriyor ve o an imkanı yok koşamıyorum. Yürümekte bile zorlanıyorum. Ağrıyı aldırış etmeden koştuğumda ise ayakta duramaz hale bile geliyorum. Çok kötü bir durumdayım. Ailem evde uzun süre oturduğun için vücuduna farklı gelmiştir diyor ama 3 haftadır böyle. Sinirden ağlayan birisi olduğum için hep ağlıyorum. Doktora gideceğiz. Sizce büyük bir sıkıntı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Okullar açıldıktan 2 gün sonra örneğin 10 saniye civarı koştuğumda bacağıma 2-3 dakikalık ağrılar giriyor ve o an imkanı yok koşamıyorum. Yürümekte bile zorlanıyorum. Ağrıyı aldırış etmeden koştuğumda ise ayakta duramaz hale bile geliyorum. Çok kötü bir durumdayım. Ailem evde uzun süre oturduğun için vücuduna farklı gelmiştir diyor ama 3 haftadır böyle. Sinirden ağlayan birisi olduğum için hep ağlıyorum. Doktora gideceğiz. Sizce büyük bir sıkıntı mı?

Genellikle kiloyla alakalı oluyor, aksi halde bacaklarını doktora göstermen güzel olur, kemik erimesi gibi şeyler olmuş olabilir, bunu uzmanlar bilir, buraya konu açarken şunu düşünmen gerekir, herkesin vereceği bilgiler doğru olmayabiliyor, doktora danışabilirdin.

Genellikle kiloyla alakalı oluyor, aksi halde bacaklarını doktora göstermen güzel olur, kemik erimesi gibi şeyler olmuş olabilir, bunu uzmanlar bilir, buraya konu açarken şunu düşünmen gerekir, herkesin vereceği bilgiler doğru olmayabiliyor, doktora danışabilirdin.
Dikkatli okursan doktora gideceğimi söyledim zaten. Yaşım 13 ve 45 Kiloyum gayet ideal. Benden kilolu olan arkadaşlarım bile daha çok koşabiliyor ve yorulmuyor. Ayrıca belki büyüme cağında olduğum içindir. Sadece tavsiyelerini istedim.

Dikkatli okursan doktora gideceğimi söyledim zaten. Yaşım 13 ve 45 kiloyum gayet ideal. Benden kilolu olan arkadaşlarım bile daha çok koşabiliyor ve yorulmuyor. Ayrıca belki büyüme cağında olduğum içindir. Sadece tavsiyelerini istedim.

Hocam, bende sana tavsiye verdim yani, peki daha önce hiç diz üstü yere düştüğün oldu mu, ya da bacaklarına sağlam bir tekme yediğin oldu mu?

Doktora gideceğim demişsin. Özellikle romatoloji ve optopedi bölümlerine görünmelisin. Senin yaşlarındayken benim için konulan bir çeşit romatizma teşhisinden sonra tedaviye başladım ve geçen yaklaşık 10 sene sonunda gayet iyi durumdayım. Erken teşhis önemli. Sende de bu tip bir rahatsızlık olması muhtemel.

Uzun süredir hareket etmiyorsanız fiziksel aktivite yapmadan önce ve sonra kısa bir süre esneme hareketleri yapın.
Evet uzun süredir hareket etmiyordum. Ama 3 hafta yoğun olarak okulda hareket ettim. Okulumuz 4 katlı ve benim sınıfım 3. Katta günde 6-7 Kere çıkıp iniyorum ve evede yürüyerek gidiyorum. Bisiklet sürerken vesaire bu ağrı olmuyor koştuğumda oluşuyor.
Doktora gideceğim demişsin. Özellikle romatoloji ve optopedi bölümlerine görünmelisin. Senin yaşlarındayken benim için konulan bir çeşit romatizma teşhisinden sonra tedaviye başladım ve geçen yaklaşık 10 sene sonunda gayet iyi durumdayım. Erken teşhis önemli. Sende de bu tip bir rahatsızlık olması muhtemel.
10 Sene derken :D

Bu rahatsızlıkların çözümü kesin değil. Erken teşhis konulamadığı takdirde ise daha da zor. İlaç, fizyoterapi, iğne gibi tedaviler mümkün ve bu süreç kısa değil. Ömür boyu, az da olsa daha iyi olabilmek için belirli periyotlarla tedavi gören insanlar var, tedaviye hiç yanıt vermeyenler de var. Benim için etkisi sürekli oldu, iyiyim. Böyle olunca da geçtiğimiz sene tedaviyi sonlandırdım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı