Kotlin, Android geliştirme dışında da Back-end için kullanılabilir mi?

rheingard

Femtopat
Daha fazla  
Okuduğum bazı yazılarda, özellikle yurt dışındaki şirketlerde mobil geliştirme dışında da Back-end için Kotlin kullanımının arttığına dair şeyler yazıyordu.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Ne düşünüyorsunuz derken:

Kotlinin Mobil geliştirme dışında da back-end için kullanımı artmış diyorsunuz (özellikle yurt dışındaki şirketlerde).

Demek ki "Kotlin, Android geliştirme dışında da Back-end için kullanılabilir mi?" sorunuzun cevabı belli ve yoruma kapalı bir durum söz konusu. Tartışılabilir bir konuya benzemiyor.

Ne düşünüyorsunuz derken:

Kotlinin Mobil geliştirme dışında da back-end için kullanımı artmış diyorsunuz (özellikle yurt dışındaki şirketlerde).

Demek ki "Kotlin, Android geliştirme dışında da Back-end için kullanılabilir mi?" sorunuzun cevabı belli ve yoruma kapalı bir durum söz konusu. Tartışılabilir bir konuya benzemiyor.
Benim okuduğum yazılarda bu şekildeydi. Sizce de böyle mi, siz de Kotlin'in android geliştirme dışında da kullanılabileceğini, verimli olabileceğini düşünüyor musunuz? Bu şekilde sormak istemiştim.

Kotlin zaten back-end disinda Android icin de kullaniliyor.
Evet hocam biliyorum. Sanırım yanlış sordum, kendimi anlatamadım. Kotlin dendiğinde akla ilk olarak Android geliştirme geliyor ya hani, en azından bu alana uzak olanlar için benim gibi. Ama okuduğum yazılarda java, php gibi diller yerine android dışında da Kotlin'in backendde kullanılabileceği yazılıyordu. Bunu söyleyen pek görmemiştim buralarda, Twitter'da vs. Sadece Android geliştirme söz konusu olduğunda Kotlin'in adı geçiyordu yani. Örneğin web için backendde kullanımı hakkında ne düşünüyorsunuz gibi sormak istemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı