Sağlık alanında değilse 80 net ile taşra bölgelerinde beterine atanır oda belki. İyi memurluklar için 90 ve üstü lazım.80 çocuk oyuncağı olur hocam git son 6 ay çalış alırsın ya. Önemli olan derece yapabilmek 88 90 falan çok sıkıntı.
Sağlık alanında değilse 80 net ile taşra bölgelerinde beterine atanır oda belki. İyi memurluklar için 90 ve üstü lazım.80 çocuk oyuncağı olur hocam git son 6 ay çalış alırsın ya. Önemli olan derece yapabilmek 88 90 falan çok sıkıntı.
Sağlık alanında değilse 80 net ile taşra bölgelerinde beterine atanır oda belki. İyi memurluklar için 90 ve üstü lazım.
Hocam bu sene ben 104 net yaptım sınavda sana tavsiyem şu anlık sadece matematik ve Türkçe çalışman olur çünkü tarih, coğrafya ve vatandaşlıkta asıl fark yaratan şeyler detay sorular oluyor, detay bilgileri de şimdiden çalışırsanız sınava kadar unutursunuz. Ben öncelik olarak Türkçe ve matematiği bitirdim, zaten matematiğin geometri kısmı bayağı uzun sürüyor ben geometriye hiç çalışmadan girmiştim biraz geç çalışmaya başladığımdan ama sizin süreniz hala var geometriyi de kesinlikle çalışın az bir şey anlıyorsanız bile çünkü 2 tane kolay-orta arası soru geliyor geometriden. Ocak ayından sınava kadar da Türkçe ve matematiği tekrar ederek tarih, coğrafya çalıştım sınava 20-25 gün kalası da vatandaşlık çalışmaya başlamıştım.
Hocam benim planlarım arasında da eylül'ün veya Ekim'in başına kadar sadece Türkçe ve matematik çalışarak götürmek var. Eylül ekim başı gibi de tarih ve coğrafyayı da dahil etmeyi düşünüyorum. Bu arada sizin matematik temeliniz var mıydı? Matematik için hangi hocalardan çalıştın ve bölümün neydi acaba hocam?
Hocam ben ortaöğretimden yaptım bu neti meslek lisesi makine bölümü mezunuyum hiçbir derste temelim yoktu hepsi ortaokuldan kalma bilgilerdi ilk denememde 25 net falan yapmıştım hatta. Dershaneye de gidiyordum matematiği dershanedeki hocamdan öğrendim hiç video izlemeden, Türkçeyi de dil bilgisi hariç okuldaki hocamdan öğrendim son sene. Geri kalan tüm dersleri de benim hocam YouTube'dan izledim, genel kültür kısmında dershaneden hiçbir verim alamadım. Çıkmış soruları özellikle 2016 ve sonrası bütün KPSS çıkmış sorularını kesinlikle deneme şeklinde süre tutarak çöz ve deneme analizlerini yap yanlış çözdüğün soruların üstüne git mantığını anlamadan bırakma o soruları. Daha merak ettiğin şeyler olursa onları da cevaplayabilirim.
Hmm anladım hocam ortaöğretimden o netle peki şu an hangi işte çalışıyorsunuz acaba?
Hocam benim istediğim kurum merkezi atamalarda alım yapıyor sadece, aralıktaki alımlarda alım yapmadı Temmuz'daki alımları bekliyorum.
Onu hiç bilmiyorum hocam.Bir de sana son sorum olacak hocam. Ben hem ön lisans hem lisans okuyorum biri örgün biri açıktan. İkisinden de mezun değilim 2025 lisansa ve 2026 önlisansa ikisine de girebilir miyim? 2025 lisansa girme amacım sadece kendimi test etmek için.2025 lisansa girersem 2026 önlisansa girmemi engelleyen bi durum olur mu biliyo musun acaba
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.