KPSS sınavında soru skandalı

Konu AKP'ye nerden geldi? Konu KPSS değil mi?

KPSS'ye yıllar önce girmiş birisi olarak aynı veya benzer sorular çıkar buna itiraz eden yok ki. Ama komple bütün sorular çalınmış koşun sınavı iptal edin. Yok öldük bittik battık çaldılar yediler gitti KPSS soruları denilecek bir durum göremiyorum ben henüz.

120 soru içersinde normal bir bireyin bile bilebileceği. ( Hiç çalışmadan neredeyse bilebileceği kolaylıkta.) Bazı kısıtlı alanda ki soruların benzer çıkması her sene olan şeyler zaten.
Bak düzgünce söylüyorum tekrardan ve anlamanı umuyorum.

Önemli olan, soruların tahmin edilmesi değil. Hadi soruların ve paragrafların noktası noktasına tahmin edildiği varsayalım. Bu şıkları nasıl tahmin ettiler ?

Paragrafların bile noktası noktasına kadar tahmin edilmesi neredeyse imkansızken, yine de şıkları söylüyorum sana. KPSS kitapçığını aç bak, burada atılan bütün soruların aynısı var.

Köprü sorusunun tahmin edilmesi çok basit, zaten sayıldığı kadar köprü var. Paragrafların, uzun cümlelerin, şıkların tahmin edilmesi bir arada imkansız.

Bak düzgünce söylüyorum tekrardan ve anlamanı umuyorum.

Önemli olan, soruların tahmin edilmesi değil. Hadi soruların ve paragrafların noktası noktasına tahmin edildiği varsayalım. Bu şıkları nasıl tahmin ettiler ?

Paragrafların bile noktası noktasına kadar tahmin edilmesi neredeyse imkansızken, yine de şıkları söylüyorum sana. KPSS kitapçığını aç bak, burada atılan bütün soruların aynısı var.

Köprü sorusunun tahmin edilmesi çok basit, zaten sayıldığı kadar köprü var. Paragrafların, uzun cümlelerin, şıkların tahmin edilmesi bir arada imkansız.
Anlamayı reddediyor. :D

Benim bildiğim ÖSYM'nin soru havuzu var. Buralara hocalar soru yazıp yollayabiliyor. Dershane giderken bir hocamız benim yazdığım soru sınavda çıktı diye övünürdü hatta.

Bu Yediİklim'in hocalarıda sorular yazıp yollamış ve o havuzdan soruları çıkmış olabilir. Bunlar şaşılacak şeyler değil ki.

Yediklim KPSS'de çıkacak soruyu gidip 14. denemesinde neden yayınlasın o zaman? 14. Denemeyin belki KPSS'den 3-4 ay önce yaptılar toplam 20-25 deneme yapar o kurslar.

Benim bildiğim ÖSYM'nin soru havuzu var. Buralara hocalar soru yazıp yollayabiliyor. Dershane giderken bir hocamız benim yazdığım soru sınavda çıktı diye övünürdü hatta.

Bu Yediİklim'in hocalarıda sorular yazıp yollamış ve o havuzdan soruları çıkmış olabilir. Bunlar şaşılacak şeyler değil ki.

Yediklim KPSS'de çıkacak soruyu gidip 14. denemesinde neden yayınlasın o zaman? 14. Denemeyin belki KPSS'den 3-4 ay önce yaptılar toplam 20-25 deneme yapar o kurslar.
Tamam kanka 20 sorunun 20'sini de aynı hoca yazdı. Aynı hocadan çıktı bu soruların hepsi. Rüzgara ver ceyran yapsın brom. Paralı troll gibisin aynı.
(bkz:Aktrol - Vikipedi)

Cemaatçiler, siyasi örgütler bu sorulardan çok daha fazlasını biliyor emin olun. Atayacakları seçecekleri adamlara kadar her şey hazır. Sınav mülakat falan formalite şu Müslüman nüfusun fazla olduğu ülkelerde her türlü pislik ne ararsan var.

Ben ikna oldum ya sorular kesin çalınmış abi. :) Siz ağlamaya başlayın şimdiden. Baksana imkansız bir şey olmuş bu iki soru nasıl bu kadar benzer olabilir.(!)

Eki Görüntüle 1472223

Kesin çalmışlar. :( Sen yediiklim kimsin ki altı üstü yüzlerce soru bankası ve test hazırlayan Türkiye'nin en büyük 1-2 KPSS kursundan birisisin. Ve gidip 120 soru içersinden 2 soruyu birebir tutturup 1-2 soruyuda benzer tutturuyorsun. Gerçekten yazık.

Artık KPSS'ye girilmez. :) Boşuna para harcamayın baksana sorular çalınıyor.:p
Bulabildiğin en alakasız soruyu buraya atıyorsun, üstüne daha yeni sınavdan çıkmış kardeşlerimize imalı imalı ağlayın diyorsun. Derdin ne senin? Yakınım girdi bu seneki sınava ve gözlerimle şahit oldum sorulara. Benzer demiyorum bak, birebir aynı yaklaşık 40 tane soru var. Tarih, coğrafya, matematik, eğitim bilimleri, Türkçe ve daha belki göremediğimiz diğer dallardan da öznesine kadar sorular aynı.

Sırf 2 soru benzer diye koskoca cumhurbaşkanı Denetleme Kurumuna bizzat inceleme talimatı verir miydi o kadar gündemin arasında? Nasıl oluyorsa da hep bu tarz konulara sazan gibi atlayan da sen oluyorsun 😅

üstüne daha yeni sınavdan çıkmış kardeşlerimize imalı imalı ağlayın diyorsun.

Benim sınava çalışanlara veya sınava girenlere saygım var. 13-16 yaş arası olup sanki KPSS'ye girmiş gibi konuşanlara ağlayın dedim. Başta iddia diye başlayıp kendisine yancı bulunca kesin çaldılar moduna girenlere dedim.

Benim KPSS'ye girdiğim sene aldığım bütün test kitaplarında yok biz 30 soru tutturduk yok biz 50 soru tutturduk yok önce biz sorduk diye reklam yapardı kaynaklar zaten.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı