KPSS sınavında soru skandalı

İşler daha da büyüyor.

Hepsini geçtim buna inanan var mı gerçekten. (!)

Deepweb üstünden satıyorsun sorular 1000-2000-5000 $ artık ne koparırsan. :) Ve millet sorgulamadan alıyor. Dolandırıldığını sınav günü anlayacaksın...

Güzel taktikmiş ama seneye bunu denemek lazım. Keriz enayi çok çünkü. Böyle şeylere sorgulamadan atlayacak.
 
Hepsini geçtim buna inanan var mı gerçekten. (!)

Deepweb üstünden satıyorsun sorular 1000-2000-5000 $ artık ne koparırsan. :) ve millet sorgulamadan alıyor. Dolandırıldığını sınav günü anlayacaksın...

Güzel taktikmiş ama seneye bunu denemek lazım. Keriz enayi çok çünkü. Böyle şeylere sorgulamadan atlayacak.

Bu mesajı mizah amaçlı yazmıştım ama galiba pek, anlaşılmamış.
 
Bu olayın arkasında fetö değil de iktidara yakın diğer cemaatlerin olduğu düşüncesindeyim gerçi onlar da aynı kefede sayılır da her neyse. Çünkü medyada fetöyü temizlemek maksatlı ciddi çalışmaların yapıldığı gösteriliyor, buna inanmak isterim şahsen.

Yayınevi açıklama yapmış galiba soruların aynı olması tesadüfdür gibilerinden. Umarım sınav iptal olur da gereken her neyse yapılır.
 
KPSS'ye yıllar önce girmiş birisi olarak aynı veya benzer sorular çıkar buna itiraz eden yok ki. Test kitapları tutturdukları soru sayısı ile övünür ona göre satar zaten. Ama komple bütün sorular çalınmış koşun sınavı iptal edin. Yok öldük bittik battık çaldılar yediler gitti KPSS soruları denilecek bir durum göremiyorum ben henüz.

120 soru içersinde normal bir bireyin bile bilebileceği. ( Hiç çalışmadan neredeyse bilebileceği kolaylıkta.) Bazı kısıtlı alanda ki soruların benzer çıkması her sene olan şeyler zaten.
Benim bildiğim ÖSYM'nin soru havuzu var. Buralara hocalar soru yazıp yollayabiliyor. Dershane giderken bir hocamız benim yazdığım soru sınavda çıktı diye övünürdü hatta.

Bu Yediİklim'in hocalarıda sorular yazıp yollamış ve o havuzdan soruları çıkmış olabilir. Bunlar şaşılacak şeyler değil ki.

Yediklim KPSS'de çıkacak soruyu gidip 14. denemesinde neden yayınlasın o zaman? 14. Denemeyin belki KPSS'den 3-4 ay önce yaptılar toplam 20-25 deneme yapar o kurslar.
Benim KPSS'ye girdiğim sene aldığım bütün test kitaplarında yok biz 30 soru tutturduk yok biz 50 soru tutturduk yok önce biz sorduk diye reklam yapardı kaynaklar zaten.
Güzel kardeşim, soruların geleceği konuları zaten birçok kaynak kabaca tutturuyor. Burada kelimesi kelimesine tutturmayı geçtim, noktası virgülüne kadar soru tutturma durumu var, insanları ayağa kaldıran durum da bu, anladın mı? Hiçbir yayın birden fazla soruyu şıkların sırası dahil TUTTURAMAZ. Üstelik bunlar birkaç tane de değil, bu şekilde 20'den fazla tutturulmuş(?) soru var. "Ne var canım tutturmuşlar işte" diyebilmek için saf olmanın ötesinde olmak gerekiyor.

Ayrıca bu sınavlar özel bir komisyon tarafından gizlilik içerisinde hazırlanır. Öyle okul, dershane hocalarının gönderdiği sorularla ÖSYM sınavları hazırlanmaz. Ben de şahsen James Webb sorusunu tutturmuştum, ne var ben de övüneyim mi? Zaten bu işin içinde olan eğitimciler az çok nerelerden soru geleceğini rahatlıkla tespit edebiliyor...

Dediğim gibi, soru tutturmak ortalığı ayağa kaldıracak bir mesele değil, asıl olay soruların bire bir aynı olması. Umarım anlamışsındır.
 
Yıllardan beri yapılan bir şey bu. Bu sene de bir kişi TikTok adlı uygulama olması lazım TYT'de çıkacak balıkçı sorusunu söylemişti. Ona da sözde amcası söylemiş.
İster linç edin ister başka bir şey yapın ama bu ülkeden islam çıkmadıktan sonra bu böyle devam edecek.
Ya kardeşim ne olur cahillikten ağzınız kokuyor yapmayın be. İyice astiniz kendinizi. Tamam, inanma, hristiyan veya yahudi artık her ne isen beni ilgilendirmez ama en ufak bir şeyde bile İslam'ı suçlaman ağır bir aşağılık kompleksi yaşadığını gösteriyor. Ne alaka ya ne alaka görünce mesajını şok oldum ne alaka? Zaten İslam yaşansa bırak soruyu, ülkede bir kuruş para çalınmaz. İslam'a inanıp da yaşamayanların sonu gelmedikçe desen doğru ve anlaşılır olur. İslam ile hiç alakasi yok aslında, ahlaki degerleri alıp da uygulamayan demelisin ama yine de böyle diyorum. Mantıksız konuşup kendinizi rezil etmeyin yahu.
 
Üstelik bunlar birkaç tane de değil, bu şekilde 20'den fazla tutturulmuş(?) soru var. "Ne var canım tutturmuşlar işte" diyebilmek için saf olmanın ötesinde olmak gerekiyor.

Şu noktasına virgülüne hatta şıkkına kadar aynı olan 20 soruyu bir atar mısınız? Çok zor bir şey olmasa gerek.
 

@ÖzkanK buradan bakabilirsin. Gündemi sözde çok iyi takip ediyordun da eksik takip ediyormuşsun. İnternete yazsan karşına çıkacak şey.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı