KPSS tarih için nasıl bir yol izlenmeli?

YKS öğrencisi

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir hocamız KPSS Türkiye birincisi ve tarihe konu videoları izlememizi değil soru çözüm videoları üzerinden izlememizi ve konuyu öğrenmemizi öneriyor. Önermesinin sebebi de fazla soru görmemiz gerektiğini belirtiyor. Hocamızın bir çalışma programı var ve programında ramazan yetgin soru çözüm videolarını önermiş. Bende izleyim dedim ama normal olduğu için bir şey anlamadım. Çünkü konuyu bilmiyorum. Daha sonra bir genel tekrar videolarını izleyim dedim. Ramazan hocamızdan izliyorum ama elimde PDF yok. Not alarak yazsam zaman kaybı. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Soru bankası bile çözmedim. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konuyu bütün dersler için de soruyorum yani sadece tarih için değil arkadaşlar.

Hocam şahsen özet videosu izleyip soru çözüyorum daha doğrusu deneme. Ortaöğretime gireceğim ben de. Tarih, coğrafya ve vatadaşlık için böyle yapıyorum. Özet+Denemedeki sorular.

Ya tarihe hiç bakmadım yetişir mi acaba az da olsa? Matematik ve Türkçe kurtarır herhalde.
29 gün var be hocam. Rahat olun. Özet izleyin deneme çözün. Ben böyle bir yol izliyorum. Tarih coğrafya toplam 45 soru ve bunun bence 20-30 arasını yapsak kâfidir belki daha da fazla çözebiliriz. Belli olmaz. Ortaöğretim KPSS deneyimini yaşayan birisi de geleydi konuya çok daha güzel olurdu da.

Önlisans gireceğinizi varsayıyorum. Komple konu çalışmak için çok geç kalmışsınız bu saatten sonra yetişir mi bilmiyorum. Kendinize iki gün belirleyin ve ara ara mola vererek tüm gününüzü tarih çalışarak geçirin.

İlk video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoyu komple not alın ve ezberleyin. İlk gününüzü bu videoyu tamamen anlamak için kullanın.

İkinci gün de pekiştirmek ve soru yakalamak için Ramazan Yetgin'in komple tekrar soru çözüm videosunu izleyin. Lisans sınavında neredeyse her soruyu yakaladı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bundan sonra denemeler ile kendinizi geliştirin. Ben şu an böyle çalışıyorum ve etkisini görüyorum. Yalnız şöyle bir durum var ÖSYM ve çoğu yayının sorduğu sorular arasında fark var. Bazı yayınlar o kadar zorluyor ki ÖSYM ile alakası olmuyor.

Önlisans gireceğinizi varsayıyorum. Komple konu çalışmak için çok geç kalmışsınız bu saatten sonra yetişir mi bilmiyorum. Kendinize iki gün belirleyin ve ara ara mola vererek tüm gününüzü tarih çalışarak geçirin.

İlk video:

Bu videoyu komple not alın ve ezberleyin. İlk gününüzü bu videoyu tamamen anlamak için kullanın.

İkinci gün de pekiştirmek ve soru yakalamak için Ramazan Yetgin'in komple tekrar soru çözüm videosunu izleyin. Lisans sınavında neredeyse her soruyu yakaladı.

Bundan sonra denemeler ile kendinizi geliştirin. Ben şu an böyle çalışıyorum ve etkisini görüyorum. Yalnız şöyle bir durum var ÖSYM ve çoğu yayının sorduğu sorular arasında fark var. Bazı yayınlar o kadar zorluyor ki ÖSYM ile alakası olmuyor.

KPSS Ortaöğretim için de aynı yöntemi mi tavsiye edersiniz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı