KPSS'ye nereden başlanır?

WolreaG

Kilopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhabalar, ben liseden mezun olmuş ve yaklaşık 1 yıldır sanayide çalışan birisiyim. KPSS'ye başlayacağım, tarih ve coğrafya derslerim hep iyiydi onları tekrar ederek ve soru çözerek hatırlarım. Matematiğim berbattı, ben geometri bilmezdim ama üslü sayılar, kesirler ve köklü ifadeler gibi temel matematiğin bir üstünü biliyordum ama zor denklemleri ve geometri sorularını çözemezdim. Edebiyat tersinde şairleri, şiirleri, tarihi kitapları yani edebiyatı oluşturan şeyleri bilmiyorum ama yazım kurallarını ve noktalama işaretlerini biliyorum. Paragraf sorularını da çözebilen birisiyim ama orta dereceye kadar, zor olanları yapamıyordum çünkü ben standart öğrenciydim hep. Sadece oynadığım oyunlar sebebiyle tarihim ve coğrafyam iyiydi.

KPSS sınavını ne zaman diye baktım ve başvuru tarihi 1-13 temmuz 2026 tarihleri arasındaymış ve sınavda 6 eylülmüş tabi Google'nin yalancısıyım.
1774112643290.png

Nereden başlamalıyım? Temel bilgimi nereden öğrenmeliyim? KPSS'nin zorluğuna eşdeğer sınav hangisi? Benim elimde olan kaynaklar; -liseden kalan-
Yarısı yapılmış problem kitabı Ordinat yayını, paragraf soru bankası 2 tane ama birisinin yarısı bitti diğerinin birkaç sayfası yapılıdır, TYT soru bankaları tarih ve coğrafya yine yarısı yapılmış ve Hız ve Renk yayınından Türkçe soru bankası bununda bir kısmı yapıldı.

Tarihler yanlış.

Doğru tarihler bunlar:

• Başvuru Tarihleri: 27 Ağustos – 8 Eylül 2026
  • Sınav Tarihi: 25 Ekim 2026
  • Sonuç Açıklama Tarihi: 19 Kasım 2026

Matematiği temel matematik TYT ile aynı diye biliyorum eyüpb TYT matematik 3D vdd ile götürebilirsin yanına da kolay olmayan orijinal Bilgi Sarmal gibi bir TYT matematik kitabı koyarsan bayağı geliştirirsin matematiği. Temel matematik kurallarını öğrendikten sonra 345 gibi bir kitap ile eyüpb geometri vdk ile üçgenleri halledersin, geometriye kesinlikle çalış matematikten daha kolay.

Eğer ki konular TYT ile aynı ise bu dediğim geçerli.

@barisakarsu @Lilith27 Hocam ikinizde başka tarihler diyorsunuz bunların hangisi doğru?

ÖSYM'nin sitesi varmış bilmiyordum, tarihler bunlarmış.
1774116460733.png

Matematiği temel matematik TYT ile aynı diye biliyorum eyüpb TYT matematik 3D vdd ile götürebilirsin yanına da kolay olmayan orijinal Bilgi Sarmal gibi bir TYT matematik kitabı koyarsan bayağı geliştirirsin matematiği. Temel matematik kurallarını öğrendikten sonra 345 gibi bir kitap ile eyüpb geometri vdk ile üçgenleri halledersin, geometriye kesinlikle çalış matematikten daha kolay.

Eğer ki konular TYT ile aynı ise bu dediğim geçerli.
Hocam 6 aydan daha kısa bir sürede matematik olur mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı