Kreatin içtikten sonra kalp çarpıntısı yaşayan var mı?

394919

Kilopat
Makaleler
1
Yapılan araştırmalarda kronik hastalar dışında kullanan insanlarda sorun gözükmemiş. Benim kronik hastalığım yok ve suyu da bol tüketiyorum fakat bir kalp çarpıntısı hissediyorum. Muhtemelen psikolojik olarak ama hiç bu durumu yaşayan var mı? İçtikten hemen sonra olmuyor bir de bu yüzden kesin psikolojik olduğunu düşünüyorum ama belki yaşayan vardır diye merak ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan araştırmalarda kronik hastalar dışında kullanan insanlarda sorun gözükmemiş. Benim kronik hastalığım yok ve suyu da bol tüketiyorum fakat bir kalp çarpıntısı hissediyorum. Muhtemelen psikolojik olarak ama hiç bu durumu yaşayan var mı? İçtikten hemen sonra olmuyor bir de bu yüzden kesin psikolojik olduğunu düşünüyorum ama belki yaşayan vardır diye merak ettim.
Kaç ölçek içiyorsun?

Kreatin, vücutta testosteron'un dihidrotestosteron'a dönüşüm oranını arttırır. Artan dihidrotestosteron yani DHT, kalp çarpıntısına neden olabilir tıpkı DHT'nin düşmesinde de olabildiği gibi. Bu bir yan etkidir.

Ayrıca ailenizde genetik dökülmesi olan 1 kişi bile varsa kesinlikle kullanmayı direkt bırak. Kel kalırsın 1-2 yıl içerisinde.

Kaç ölçek içiyorsun?
Kreatin, vücutta testosteron'un dihidrotestosteron'a dönüşüm oranını arttırır. Artan dihidrotestosteron yani DHT, kalp çarpıntısına neden olabilir tıpkı DHT'nin düşmesinde de olabildiği gibi. Bu bir yan etkidir.

Ayrıca ailenizde genetik dökülmesi olan 1 kişi bile varsa kesinlikle kullanmayı direkt bırak. Kel kalırsın 1-2 yıl içerisinde.
Hocam bazıları yükleme döneminde 20 gram falan alıyormuş günde fakat ben kullanımı doğru şekilde ve önerilen şekilde 5 gram yapıyorum.
Hocam saç dökülmesi genetik olarak yok babam 50 yaşında kafasının üstünde dökülme yaş itibari ile var fakat kel değil. Dediğiniz gibi DHT yüzünden saç dökülmesi genetik dökülmesi olanlarda oluyor fakat bende genetik öyle bir faktör yok nadir oluyor zaten sanırım. Kullanımı doğru şekilde yapıyorum bu yan etki sorun olacak düzeyde mi sizce? Muhtemelen yan etkilerini okuduktan sonra psikolojik olarakta oldu ama.

Olsa bile hemen sonra olmaz damardan almıyorsun.

Yine geldiniz şu konuya ya.
Evet depolanıp kana karışıyor. Siz yaşadınız mı kalp çarpıntısı hiç?

Kaç yaşındasın?
22 hocam.

Kaç ölçek içiyorsun?

Olsa bile hemen sonra olmaz damardan almıyorsun.

Yine geldiniz şu konuya ya.
Bu arada kalbim çıkacak gibi atmıyor. Hani sınav öncesi stresten bi kalp sızlaması olur ya ondan oluyor 😂. Kendimi öyle şartladığım için sanırım psikolojik oluyor.

İlginç. Erkeklerde 20'li yaşlardan sonra testosteron üretimi azalıyor. Bu yüzden spor yapmaya 20'den önce başlayın deniliyor. Vücudun testosteronu ve dihidrotestosteron düzeyini son 2 yıldır azaltma eğiliminde olduğundan sen bir anda takviye atınca var olan düzen bozulduğu için kalbe aşırı yüklenme olmuş olabilir. Gramajı azalt veya alım aralığını arttır. 5-6 ay içinde vücudun alışır diye umuyorum.

İlginç. Erkeklerde 20'li yaşlardan sonra testosteron üretimi azalıyor. Bu yüzden spor yapmaya 20'den önce başlayın deniliyor. Vücudun testosteronu ve dihidrotestosteron düzeyini son 2 yıldır azaltma eğiliminde olduğundan sen bir anda takviye atınca var olan düzen bozulduğu için kalbe aşırı yüklenme olmuş olabilir. Gramajı azalt veya alım aralığını arttır. 5-6 ay içinde vücudun alışır diye umuyorum.

Hocam 25 servislik bir kutu aldım zaten kış döneminde kullanmayı düşünüyorum bir daha almayacağım. Dediğiniz gibi 3 gram alacağım bundan sonra. 20 yaşından çok önce spora başladım bu arada son 4 yıldır falan suplement arada sırada kullandım, hiç kreatin içmemiştim ama.

Hocam 25 servislik bir kutu aldım zaten kış döneminde kullanmayı düşünüyorum bir daha almayacağım. Dediğiniz gibi 3 gram alacağım bundan sonra. 20 yaşından çok önce spora başladım bu arada son 4 yıldır falan suplement arada sırada kullandım, hiç kreatin içmemiştim ama.
En iyisi doğal olan bana göre. Ömrünün 1 bilemedin 2 yılını bu spora ağır bir şekilde versen ömür boyu seni idare edecek bir vücut yaparsın bence. Kalıcı olarak bırakmayacaksın tabii sadece yüklenmeyi azaltacaksın. Calisthenics ve vücut geliştiriciliği bir arada yap. İyi beslen ve sürekli protein tozu al. Vücut yaptığın sporla gelişmez yediğin yemeklerle gelişir. Spor sadece süreci hızlandırır. Kreatin gibi şeylerle çok uğraşmana gerek yok zaten ilaç basmayacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı