Kreatin kullanılmalı mı?

Thezzerss

Hectopat
Daha fazla  
Kreatin kullanmak zararlı mıdır, saç dökümü filan yapıyor mu? Bir de spordaki hocam bana HIQ ve Proteinocean'ın abartıldıgını onlar yerine BigJoy'dan almamı önerdi.

Kreatin kullanmak zararlı mıdır, saç dökümü filan yapıyor mu? Bir de spordaki hocam bana HIQ ve Proteinocean'ın abartıldıgını onlar yerine bigjoydan almamı önerdi.
hiq yu bilmiyorum ancak protein ocean kaliteli bir marka değil. Geninde varsa dökülmeyi hızlandırabilir diye biliyorum ve su tüketimini yüksek tutmazan böbreklerde sorun oluşabilir.

genetiğinde varsa uzun süreli kullanımda saç dökülmesini hızlandırabilir.
HIQ bu işin kalitesidir Proteinoceanı bilmiyorum.

Spora yeni başladıysanız kreatin kullanmaya gerek yok. 2-3 aylık süreçten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Ailenizde genetik olarak kellik varsa sizde de dökülmeyi hızlandıracaktır.

Zamanında 6-7 ay yapıp 1 yıl ara vermiştim şimdi tekrarden başladım 1 ay oldu.

Spora yeni başladıysanız kreatin kullanmaya gerek yok. 2-3 aylık süreçten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Ailenizde genetik olarak kellik varsa sizde de dökülmeyi hızlandıracaktır.

Hocam dökülmeyi hızlandıracağını nasıl net bir şekilde söylüyorsunuz? Bildiğim kadarıyla ailede genetik olarak kellik olsa bile kesin olarak dökülmeyi hızlandırmıyor. Benim ailemde genetik olarak kellik var lakin kreatin kullanmaya başladıktan sonra saç dökülmem azaldı.

Kreatin kullanmak zararlı mıdır, saç dökümü filan yapıyor mu? Bir de spordaki hocam bana HIQ ve Proteinocean'ın abartıldıgını onlar yerine BigJoy'dan almamı önerdi.
Kreatin zararli degil zaten besinlerde(genelde et, balik) dusuk miktarda bulunan bir sey fakat bilincsiz kullanmak zararlidir, onun disinda bir zarari yok. Genelde boyle soyledigimde herkes hicbir zarari yok oyle boyle diyor ama gidip gunde 10-15 gram araliksiz kullanilirsa bu bilincsiz kullanima giriyor arti olarak da bobreklerinizi kontrol ettirmeden kullanmayin cunku bobreklerinizde zaten bir zayiflik varsa bilincli bile kullansaniz daha fazla zarar verebilir. Her seyin bilincsiz kullanimi zararlidir C vitaminin bile.

Dostum günlük 5 gram alınırsa sıkıntı olmuyor. Ama bu kadar korkuyorsan günlük kullanacağın gramı düşürebilirsin ölçeğin yarısı kadar kullan mesela.

Yine de saç dökülmesine bir etkisi oluyor bıraktığımdan beri azaldı daha strestli döneme girmeme rağmen. 5-6 ay kullandım bırakınca azaldı. Ama çok abartılcak bir dökülme değil yine de hormonal etkisi var yalan değil ama gözün korkmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…