Kreatin kullanılmalı mı?

Kreatin kullanmak zararlı mıdır, saç dökümü filan yapıyor mu? Bir de spordaki hocam bana HIQ ve Proteinocean'ın abartıldıgını onlar yerine BigJoy'dan almamı önerdi.
Hocam şuan bende kreatin kullanan biri olarak yapıyorum yorumu (2-3 aydır) Bende öyle bir dökülme olmadı, %90 genetik onun harici kötü beslenme stres falan dökülmedeki ana neden. Zaten bir insanda günde 50-100 tel arası saç dökümü normaldir. Bazı kişiler psikolojik olarak o kadar takıp stres yapıyorlar ki belkide stresten dökülüyor. Günde 1 ölçek alıp biraz daha fazla su içtiğin sürece zararı olmaz. Kullanacağın kreatin türü monohidrat türünde olması ve aromasız olması daha iyi olur ayriyetten 2-3 hafta sonra etkisini gösterir. Ve kreatin bazında marka fark etmez monohidrat türü hepsinde aynıdır. Performansa etkisi oluyor ama öyle süper bir etki değil. Kreatin kullanarak 3.5 ayda alıcağın bir performans artışını kullanmadan 5 ay gibi bir sürede alıyormuşsun (yabancı kaynaklardan okumuştum). Umarım aklındaki soruları yanıtlayabilmişimdir iyi sosyaller.

Zararsızdır, saç dökmez. Protein Ocean hem ucuz hem güvenilirdir oradan alın. Big Joy da kullandım HIQ da Protein Ocean da. Ben Protein Ocean tarafındayım.

Kullanılır kullanılmaz diye yorum yapmadan gunluk 5 gram creatin aldıktan sonra olanları açıklayacağım, 3 ay kullandım gunde 2.5 litre su içtim gerek Proteinocean gerek HIQ kullandım crepure denilen değildi. Normal creatin kullandıktan sonra çok fazla guc artışı oldu ama kas hacmi artışı çok olmadı, setlerimi daha kolay çıkarmaya başladım ama bıraktıktan sonra karnımda bir şişlik oldu şu an hala var hafifte olsa acaba kreatin ile alakalı mı diye dusunuyorum. Kullanıp kullanmamak sana baglı ama bayağı etkili bir supllement. Aşagıda 3 ay önce sonra kreatin degeri var.

Ekran görüntüsü 2024-12-27 215116.png

Bu arada son testi yaptığımda doktor bana creatin kullanmayı bırakmamı söyledi zararlı oldugunu da ekledi ondan sonra kullanmadım zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada son testi yaptığımda doktor bana creatin kullanmayı bırakmamı söyledi zararlı oldugunu da ekledi ondan sonra kullanmadım zaten.

Böyle insanlar nasıl doktor oluyor anlamıyorum. Doktoruna söyle hemen olumsuz etkinin görülmediği, bir sürü olumlu etkinin görüldüğü onlarca araştırmayı çürütecek bir makale çıkarsın büyük bir buluş yapmış meğersem zararlıymış😯

Kullanılır kullanılmaz diye yorum yapmadan gunluk 5 gram creatin aldıktan sonra olanları açıklayacağım, 3 ay kullandım gunde 2.5 litre su içtim gerek Proteinocean gerek HIQ kullandım crepure denilen değildi. Normal creatin kullandıktan sonra çok fazla guc artışı oldu ama kas hacmi artışı çok olmadı, setlerimi daha kolay çıkarmaya başladım ama bıraktıktan sonra karnımda bir şişlik oldu şu an hala var hafifte olsa acaba kreatin ile alakalı mı diye dusunuyorum. Kullanıp kullanmamak sana baglı ama bayağı etkili bir supllement. Aşagıda 3 ay önce sonra kreatin degeri var.

Eki Görüntüle 2382749

Kreatin, böbrek sorunları olmayan kişiler tarafından kullanılmalı. Sizin böbrekleriniz maalesef kendisine yetemiyor.

Böbrekleriniz, böyle giderse iflas edecektir ve böbrek yetmezliği olacaktır. Kreatin ile Kreatinin aynı şey değildir. Kreatinin değerinin yüksek olması, böbreğin vücuttan atıkları atamadığını ve böyle giderse iflas edip, böbrek yetmezliği olacağını gösterir.

Size kişisel tavsiyem, iyi bir doktora gidin ve bol bol su için.

Kreatin, böbrek sorunları olmayan kişiler tarafından kullanılmalı. Sizin böbrekleriniz maalesef kendisine yetemiyor.

Böbrekleriniz, böyle giderse iflas edecektir ve böbrek yetmezliği olacaktır. Kreatin ile kreatinin aynı şey değildir. Kreatinin değerinin yüksek olması, böbreğin vücuttan atıkları atamadığını ve böyle giderse iflas edip, böbrek yetmezliği olacağını gösterir.

Size kişisel tavsiyem, iyi bir doktora gidin ve bol bol su için.

Hocam bu suplament olan kreatin ile kreatin kinaz (ck) aynı şey mi? Ekim ayında spor yapma başlamadan 163 çıkmış sonra spor yapmaya başladım ve 360'a çıkmış ve kreatin kullanmadım normal mi bu durum?

Eki Görüntüle 2382749

Tahlili spor yaptıktan sonra mı yaptırdın ?

Hocam bu suplament olan kreatin ile kreatin kinaz (ck) aynı şey mi? Ekim ayında spor yapma başlamadan 163 çıkmış sonra spor yapmaya başladım ve 360'a çıkmış ve kreatin kullanmadım normal mi bu durum?
Kreatin kinaz değeri, genellikle kas hasarı oluştuğu zaman yükselir. Spor yapmak da kaslara hasar vermektir, o yüzden yükselmesinin normal olduğunu düşünüyorum. Ek olarak hayır, kreatin ile kreatinin veya kreatin kinaz aynı şey değildir.

Yine de referans değerinin dışındasınız gibi gözüküyor. Doktora spor yaptığınız bilgisiyle beraber bir sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı