Kreatin nasıl kullanılır?

Çok olmaz kaldırdığın ağırlıklara vs bağlı artık. 2 aydır hala aşırı basit antrenmanlar çok hafif ağırlıklar yapıyorsan henüz gerek yok bence. Bu öyle bi supplement ki artık mesela hissediyorsun bi eşik atlaman lazım. O esnada işte sağlam fayda sağlıyor. Örneğin 4x12 tekrardan 40 kilo bench press deniyorsundur. 9-10. Tekrarlarda zorlanmaya başlıyorsundur bu supplement 12-13. Tekrarı getirir sana.

Ödem atman normal. Kasların içinde su tutan bir supplement çünkü. Şöyle diyeyim ben profesyonel bir sporcu değilim bu işin piri olan ciddi anlamda kafa patlatanlar var. Yanlış bilgi de vermek istemem ama profesyonel yarışmacı değilsen 1-2 hafta bırakmalara bakma bence. Bu böbrekler bize lazım çünkü. Ben yükleme yaparak da kullandım mesela. 7. Günde sağlam hissetmiştim. Sonra 5 gr olacak şekilde 5 gr alıyordum 30 günü tamamlayıp 3 hafta filan bırakıyordum. Sonra tekrar başlıyordum.
Sonra yüklemenin zararlı olduğunu düşündüm sonuçta profesyonel sporcu değilim. Günde 5 gr almaya başladım. İkisi de aynı kapıya çıkıyor hemen hemen vücudu yormaya gerek yok. Mesela kreatin özellikle sonbahar kış aylarında bulk döneminde önerilir. Çünkü bulk döneminde çok yeriz yüksek proteinle besleniriz bunun yanına kreatin vs eklediğimizde iyi bir hacim kazanırız. Ağırlıklarımızda ciddi artışlar olur antrenmanlarımız sert geçer. Sonra Baharın sonu yaza doğru bırakılır sebebi vücutta su tutmasıdır. Amaç şudur yazın tişört vs giyiyoruz artık, kardiyo yapar zayıflamaya doğru gideriz form tutmak için. Genel bir kural değildir ama kafasını bu işe yoranlar bu şekilde hareket ediyor. Yine yanlışım varsa, alanında uzman arkadaşlar düzeltebilir
Saolun hocam bende aynı kafadayım kışın kilo almak daha mantıklı yaza doğru definasyon da kreatin de kilo alımı haricinde güzel bir enerji veriyor günlük işlere etki ediyor beyin sağlığına vb. iyi geliyormuş sadece kas odaklı bakmamak lazım da su tutma salma olayları kafa karıştırıyor bende biraz, sanırım kreatinin suyu azalıyor ve kafeinle falan su atıyorum ama geri aldığımda oluyor, yediğim şeylerden tuzdan falan da olabilir ödem falan.

ocean kreatinim var hammaddr hepsinde aynımı kingsize bitti bitecek zam gelmeden optimum alsamda aynı etkimi olur ?
Creatine'de bilindik marka olduğu sürece etki aynı.
Anne babada filan genetik olarak yok ama bu sene çok şampuan degistirdigim için seyreklesti bir sorun yaratmaz diye düşünüyorum saç konusunda 2. yöntemi deneyeceğim sanırım oceandan almıştım kendi ölçek göndermiş o 5 gram oluyor sanırım.

Benim 4 ay oldu vücut gelistirmeye basliyali bence basliyabilirsin ben oceanden almıştım araştırıp creatinde marka çok fark etmiyor merdiven altı yerlerden almaman yeterli oluyormus.
Ara vermeye gerek yok, ben aralıksız 3 aydır kullanıyorum.

Ne zaman aldığım fark ettiriyor mu spordan önce sonra filan.
Spor günleri spordan önce alman iyi olur ama önemli değil, saat gün içinde fark etmez.

İki şekilde kullanabilirsin;
5 gram hemen hemen 1 çay kaşığına tekabül eder. Tepeleme doldurmadan.

1- 7-10 gün günde 20 gram yükleme yapacaksın, sonrasında 4-5 gram içerek 1 aya tamamlayacaksın. 1 ay ara vereceksin. Bu yöntem gereksiz vücudu yormaya gerek yok.

2- her gün 1 çay kaşığı içeceksin 1 ay boyunca tekrardan 1 ay ara vereceksin. En güzel yolu budur.

Kreatin vücudun ihtiyacı olan bir şey. Vücut 2-3 gram anca üretebiliyor bunu. Fazla yüklenirsen böbreklere zarar verirsin. Vüdudun kreatine doyduğunda gerçek anlamda spor yaparken kendini gösteriyor. Protein BCAA falan hava cıva bunun yanında. Fayda performans olarak en iyi supplementtir. Ama genetik olarak saç dökülmen varsa ciddi anlamda hızlandırıyor bilgin olsun.

Kanka ben günlük 3-4 lt su içiyorum ama bunun 3 ltsini sabah saatlerinde alıyorum 9.00-13.00 arası ben kreatini 4 5 gibi direk ağzına döküp suyla içiyorum keratini sonra içtiğim için bir zarari olmaz degil mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı