Kreatin nasıl kullanılmalı?

Katılım
29 Mayıs 2020
Mesajlar
6.866
Çözümler
36
Yer
Afyonkarahisar
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İnşaat Mühendisliği
Selam arkadaşlar. Sorum kreatin gramajı hakkında. Nereye baktıysam gün başına 5 gram kullanılması önerilmekte. Kullandığım ürünün bir servisinde 3.4 gram var fakat ürün günlük bir servis alınmasını öneriyor. Sizce ne yapmalıyım?
 
Kreatin içindeki ölçekler tam silme 5 gram alıyor diye biliyorum. Hangi markanın kreatinini kullanıyorsun.
 
Yeni başladıysanız kreatini kullanmayın.Kreatin kullanmak demek böbreğe fazla yük bindirip kalbin daha fazla kan pompalamasını sağlıyor.Kreatini 6 ila 1 yıl spor yaptıktan sonra kullanınız.Ben 100 kiloyken günlük 10 ila 15 gram alıyordum.70 kilo civarıdayken 5 gram alıyordum.İki şekilde kullanma şekli vardır.
İlk kullanma şekli zayıf 60 75 kilo aralığındaysanız 5 gram yeterli.
Diğer kullanım şekli ise 100 kilo ve üstü iseniz 10 15 grama çıkabilirsiniz.
Kreatini türk sporcuları genelde 15 gün kullanın sonra ara ara verin bırakın diyorlar.
Yabancı sporcuları genelde izlediğimde en çokda powerlifting yapanlar ise yıl boyunca bırakmıyorlar.
Kreatini kullandıktan 15 ila 1 ay sonra kan testine girin.Kan değerlerinizi ölçtürün.Kreatin böbreklerinize çok fazla yük bindirirse kan testinde çıkar ve kreatini bırakmanızı öneririm.15 gram aldığımda hiçbir sorun çıkmamıştı bende.Kan testine muhakkak girin kreatin en sıkıntı çıkaran supplement türüdür.Ben 4 ay ara vermeden kullanmıştım en son bench pressi 150 kiloda bırakmıştım.Sonra 1 aylık ara vermiştim kreatine böbrekleri dinlendirdim sonra tekrar başlamıştım.Kreatini kullanıyorsanız günlük su ihtiyacınızı 4 ila 5 litre arasına çıkarmalısınız.Böbreklerden kreatinin gitmesini sağlamalısınız çünkü.
 
7 aya yakın süredir *karantinayı saymıyorum* 6 gün çalışıyorum. Döngü olarak 1 aya 1 ay olarak yapmayı planlıyorum. Normal şartlarda da suyla aram çok iyidir. Minimum 4 litre zaten içiyordum. Kreatin kullanımından dolayı 5-5.5 litrelere çıkarttım o konuda problem yok. Deneyiminizi paylaştığınız için de teşekkür ederim.
 
Önce şunu söyleyeyim kullanman için biraz erken. Örnek olarak 5 günlük bir süre için 20 gram kreatin kullanman gerekir (günde 4 gram olacak). Bu şekilde kreatin yüklemesi yapacaksın. Yeterli seviyeye geldikten sonra bu gramı yarıya yani 5 günlük 8-10 grama düşürmen gerekiyor. Bu arada mide rahatsızlığı, şişkinliğe yol açabilir. Eğer bu rahatsızlıkları görürsen gramı düşürmen gerekiyor. Yani kısaca yüklemen gerekiyor, ondan sonra gramı düşürerek devam etmen gerekiyor ki kandaki o kreatin seviyeni koruyabilesin. Ne zaman kullanman gerektiği sana kalmış ama bunu kullanırken 2.5-3 litre su içmeni öneririm ve yavaş yükleme yapmanı öneririm günlük 5 gramı geçmemeli. Uzun süre kullandım faydasını gördüm. Yükleme olayı 2 haftayı geçmesin derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı