Kredi ile borç kapatmak

keny0u

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yeni evliyim. Ailem ile birlikte yaşıyoruz şu an. Bütün ev eşyalarını aldık, beyaz eşyalar vs. vs. Sadece evi ayırmak kaldı. Yalnız 20-25 bin TL arası gibi bir borcum var ama bu borçlarım 2 farklı bankaya ait kredi kartı. Aylık 4 bin maaş alıyorum. Hemen borca gidiyor ve nerede ne kadar borcum var hesabını yapmak kafamı karısıtırıyor. Diyorum ki 20-25 bin kredi çekip aylık 1.5 ödeme yapayım, maaştan kalan parayı hesapta biriktirip toplu bir anda krediyi kapatayım ve bu sayede faiz de düşüyor. Sizin öneriniz nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Faizler yüksek ama yapacak bişi yok. En önemlisi krediyi çektikten sonra ve kredi kartı borcunu kapadıktan sonra , kredi bitine kadar hiç harcama yapmamanız. Eğer öyle olursa bu sefer kredi borcunun üzerine tekrar çok yük biniyor ve ilk halinizden de borclu durumda kalıyorsunuz. Kendimden biliyorum, Borcu ödüyorum nasılsa yanına taksitle sunu da alıyım dedikten sonra iş bitiyor. En önemli tavsiyem bu olabilir.

Faizler gerçekten yüksek şu anda. Şu anda kredi çekmeniz toplamda ödeyeceğiniz borcu artırır. Ödemeler yetişiyor ve taksit sayısı az kaldıysa sistemi bozmayın derim. Tek çare taksit tutarını düşürmek ve tek bir yere ödemek ise çekeceksiniz krediyi, yine de çok mantıklı değil. Sizin kararınız elbette.

20 bin çeksem 23.500 gibi bir rakam ödüyorum aylık 1.300 - 1.500 arası ödemesine. Ama dediğim gibi ben bunu Max 6-7 ayda kapatırsam 23.500 yerine taş patlasın 21- 21.5 öderim gibime geliyor bu konuda cidden öneriye ihtiyacım var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı