Kredi kartı ile 12000 TL'lik ürün almak

Nailed It

Kilopat
Katılım
19 Kasım 2016
Mesajlar
1.709
Çözümler
17
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Freelance Finansçı ve 2 Şirket sahibi.
Selamlar, ULTIMA-DUAL3060 / AMD Ryzen 5 3600 / ASUS DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR bu linkteki bilgisayarı ay başında satın alacağım fakat şöyle bir sorum var. Kart limitim 1.000₺, şu an 5.500₺ param var ve ay başında gelen 5.000₺ maaşımı + primimin bir kısmını üzerine ekleyip satın almayı düşünüyorum. Kart limitim 1.000 lira olduğu için kredi kartıyla alamam ama hesabımdaki parayı kredi kartıma aktarıp satın alabilir miyim? Yoksa site ile anlaşıp havale yolu ile mi satın almam gerekiyor?
 
Aynen dediğin şekilde yapabilirsin. Siteye bir şey yazmana gerek yok. Kredi kartına aktardığın para kadar harcama limitin olacak.
 
Hangi kredi kartını kullanıyorsunuz? Kredi kartınıza fazladan o kadar para yatırmanıza çoğu banka izin vermez. Çoklu ödeme yöntemine ihtiyacınız olur. Şöyle yapabilirsiniz yine de: 1000 TL'yi nakit avans olarak çekip bankamatik kartınızla ürünü satın alabilirsiniz.
 
Kredi kartınızın toplam limiti ne kadarsa o kadar harcama yapabilirsiniz. Kullanılabilir limiti mi 1000 TL yoksa toplam limiti mi? Eğer toplam limiti 12.000 TL ve üzerinde ise, kullanılabilir limiti 12 bine yükselterek alışveriş yapabilirsiniz. Ama mesela limiti 5000 TL olan bir kredi kartına ekstra 5000 TL daha ekleyip 10.000 TL'lik harcama yapamıyorsunuz diye biliyorum ben. Bunu bir bankanıza sorun taksitlendirmesi vs. direkt tek çekim olarak çekebilir toplam limiti üzerindeki tutarı.
 
Hangi kredi kartını kullanıyorsunuz? Kredi kartınıza fazladan o kadar para yatırmanıza çoğu banka izin vermez. Çoklu ödeme yöntemine ihtiyacınız olur. Şöyle yapabilirsiniz yine de: 1000 TL'yi nakit avans olarak çekip bankamatik kartınızla ürünü satın alabilirsiniz.
Garanti bankası Bonus Genç Kart kullanmaktayım. Kendi max. kullanılabilir kredi limiti 1.000₺, bu güne kadar henüz hiç 1.000₺ üzeri para aktarmayı denemedim kartıma.
 
Garanti bankası Bonus Genç Kart kullanmaktayım. Kendi max. kullanılabilir kredi limiti 1.000₺, bu güne kadar henüz hiç 1.000₺ üzeri para aktarmayı denemedim kartıma.
Borç ödeme kısmına gelip tutar kısmına geldiğinde asgariyi ya da tüm borcu seçmeyip kendi istediğin tutarı yazacaksın ve kartına para aktarılmış olacak. Kullanılabilir limitin o ekstra yatırdığın para ile örnek veriyorum 1+5 liradan 6 lira olacak. 1 lirayı kredi, 5 lirayı da kendi yatırdığın para olarak harcamış olacaksın.
 
Ama mesela limiti 5000 TL olan bir kredi kartına ekstra 5000 TL daha ekleyip 10.000 TL'lik harcama yapamıyorsunuz diye biliyorum ben.
Yapabiliyorsunuz fakat bankaya göre değişiyor. Bazı bankalar sadece %10 daha fazla yatırmaya izin veriyor örneğin. 5000 TL olan bir karta mesela 500 TL daha yatırılıp 5500 TL kullanılabilir limit yapılabilir. Başka bir banka da kart limiti kadar daha yatırmaya izin verir ve 5000 TL daha yatırıp 10000 TL kullanılabilir limite sahip olursunuz. Kart limitinden de fazla yatırmaya izin veren bankaları tam olarak bilmiyorum.

Garanti Bankası Bonus Genç Kart kullanmaktayım.
Ödeme ekranında kart limitinden fazla para girip devam demeyi deneyebilirsiniz. Onaylamazsanız bir sorun olmayacaktır. Zaten fazladan yatan para da ücretsiz olarak geri çekilebiliyor. İstediğiniz miktar, kart limitinizin 12 katı. Buna izin vereceğini sanmıyorum.

Önerim, nakit avans çekmeyi denemeniz olur.
Borç ödeme kısmına gelip tutar kısmına geldiğinde asgariyi ya da tüm borcu seçmeyip kendi istediğin tutarı yazacaksın ve kartına para aktarılmış olacak.
Kart limitinin çok üzerinde bir tutar yatırılıyor. Ona izin vermeyebilir.
 
Bankamatik kartı için de harcama limiti olabiliyor. Ona dikkat ederseniz iyi olur.

@Görkem Umut, kartınıza yatırılabilecek tutarı aşarsanız Akbank'ta "Ödeme yapabileceğin maksimum tutardan daha fazla bir ödeme yapıyorsun. Yeni bir tutar belirleyerek ödemeni tamamlayabilirsin." uyarısını alıyorsunuz. Diğer bankalarda da benzer uyarılar olacaktır.
 
Az önce müşteri hizmetlerini arayıp sordum, bana tek kalemde alışveriş yapamazsınız fakat parça parça yatırdığınız tutarı bulana kadar max. 1.000₺ olacak şekilde alışveriş yapabilirisiniz cevabını verdiler. Papara Black Card online alışverişlerde geçerli mi acaba? Paramı Black Card'ıma yatırsam oradan alışveriş yapmaya çalışsam?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı