Kredi kartı ile taksit mantığı nasıl işliyor?

MR.OZAN

Hectopat
Katılım
10 Şubat 2019
Mesajlar
56
Çözümler
2
Herkese selam ben kredi kartı ile sanaldan taksitli alışveriş yapacağım ama kafama takılan bir şey var. Su an kredi kartının limiti 200 alacağım ürün 850 param var ama 850TL'yi tekte vermek istemiyorum. Kredi kartının limiti ne kadar olmalı ve kredi kartındaki limiti 850'ye tamamladı mı 600'ünü geri hesaba cekebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam ben kredi kartı ile sanaldan taksitli alışveriş yapacağım ama kafama takılan bir şey var. Su an kredi kartının limiti 200 alacağım ürün 850 param var ama 850TL'yi tekte vermek istemiyorum. Kredi kartının limiti ne kadar olmalı ve kredi kartındaki limiti 850'ye tamamladı mı 600'ünü geri hesaba cekebilir miyim? Şimdiden teşekkürler.
Kredi kartı limiti 200'se taksitli de olsa daha fazla harcama yapamıyorsun galiba. 1000 TL limitli ziraat kredi kartımla ekran kartı almak için harcama yapmaya çalıştığımda 1000 TL üstü olduğu için alamamıştım.
 
Kredi kartının limiti alacağınız ürünün fiyatı ile aynı veya daha fazla olmalı. Az olursa alamazsınız. Bazı siteler iki farklı kart ile alma imkanı sunuyor. 200 lirayı kredi kartı geri kalanını banka kartı ile yapabilirsiniz.
 
Mağazadan alışveriş yapıyorsanız bir miktar verip, dilediğiniz miktarı da (tabii bunların hepsinin sınırı vardır tam bilemiyorum) takside böldürebiliyorsunuz. Her ne kadarlık alışveriş yaparsanız yapın, o an kartınızda o kadar para bulunması şart. Yoksa işlem onaylanmaz. Mantık ise karttan parayı çekip tek seferde ekstre çıkmasındansa bölündüğü aya göre daha düşük ücretlerle aylık ödeme yaparak harcadığınız parayı yerine koymuş oluyorsunuz. Umarım doğru anlamış ve anlatmışımdır.
 
Sanırım kredi kartının işleyişini yanlış anlamışsınız. Kredi kartı taksit veya tam çekim olarak kullanılabilir. Taksit yaparsanız her ay ne kadar taksitli yaptıysanız karta o parayı atarsınız o para hesabınızdan düşer. Tam çekim yaparsanız parayı komple alırsınız aylık yine ödeme yaparsınız. Soruya gelirsek öncelikle hesabınızın limitini yükseltmeniz lazım sonra limit yükselttikten sonra alışverişi yaparsınız her ay belli miktar ödeme yaparsınız.(Ben ne anlatıyorum)
 
Bir örnekle anlatayım:

Kredi kartı limitiniz 1000 lira olsun. Bu değer, ister taksitli ister taksitsiz olarak alım yapabileceğiniz değerdir. 1001 liralık alışveriş yapamazsınız.

Diyelim ki 800 liralık bir şey aldınız. Limitiniz 200 lira kalır. Diyelim ki bu 800 liralık alışverişi de 4 taksitle aldınız. 800 / 4 = 200 liralık taksitlerle bunu ödeyeceksiniz.

Şu an kredi kartı limitiniz 200 lira. Bir ay geçti, ilk taksidi ödemeniz istendi. 200 lira ödediniz. Artık limitiniz 400 lira. Bir alışveriş yapmak isterseniz 400 liraya kadar yapabilirsiniz.

Kısacası, taksitli alışveriş yapınca, tüm meblağ kadar limitiniz karttan düşer. Siz taksitleri ödedikçe limitiniz geri kazanırsınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kredi kartı mantığı şu şekilde işler, ürünün satıcısı bankadan parayı tamamiyle alır ve ürünü satın alan kişi ise bankaya borçlanır. Kredi kartı, bankaya borçlanmaktır tabiri caizse. Peki bu ne demek? Yani sen 850 liralık ürünü almak istiyorsan kredi kartının limiti en az 850 lira olmalı. Çünkü banka 850 lirayı alış veriş yapıldıktan sonra (öde tuşuna bastıktan sonra) satıcıya veriyor. Satıcıya taksit ile ödeme yapmıyorsunuz. Satıcı parasını alıp aradan çekilir ve banka ile baş başa kalırsınız. O saatten sonra 850 lirayı bankaya borçlanırsınız. Bu borcu da ister taksiyle ister tek çekim ödeyebiliyorsunuz fakat önceki cümlelerde yazdığım gibi banka parayı direk satıcıya gönderdiği için sizde de o mevcut tutar kadar limitiniz olmasını ister (bu limiti bankalar belirli araştırmalar yaparak arttırabiliyor.). Banka buradan bir komisyon alıyor bu arada, onu dikkate alarak limitinizi arttırın derim aksi takdir de 200 liranın üstünde hiç bir ürünü kredi kartıyla alamazsınız.

Bir diğer seçenek de 200 liranın üstünü,nakit ya da banka kartınızdan yatırıp, 200 lirayı kredi kartı ile çektirebilirsiniz. 650 lirayı banka kartınızdan 200 lirayı da kredi kartınızdan çektirip alış verişinizi tamamlayabilirsiniz ama 200 lira için değer mi bilemedim. Karar sizin.
 

Geri
Yukarı