Kredi kartı taksitlendirme için paranın kartta olması gerekiyor mu?

zHyperion

Yoctopat
Katılım
20 Ağustos 2021
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, şimdi ben kredi kartımla 5000 TL'lik bir ürünü 12 ay taksitlendirmek istiyorum fakat pek bir bilgim yok, taksitlendirmeyi yapabilmek için 5000 TL'nin tamamının içinde olması gerekiyor mu? Yoksa aylık taksit miktarı kadar kartta olsa yetiyor mu?
 
Hocam bahsettiğiniz sanırım limit çünkü kredi kartlarına para yüklenmiyor benim bildiğim eğer kredi kartı limitiniz 5000 TL ise alabileceğiniz bir ürünün maksimum fiyatı 5000 dir
 
Tamamının kartta olması gerekir. Mesela 5000 dolu olmalı ki 5000 lik ürün alasın. Ürünü aldığında limitin sıfırlanır, taksit ödedikçe tekrar 5000 e doğru limit artar.
 
@zHyperion hocam kartının hiçbir borcu olmaması gerek yani kartta 5000 limit olacak ki alacağın ürünü alabilesin daha sonra ürünü aldıktan sonra kartın uygulamasından taksitlendirebilirsin siteden direk yaparsan faiz daha fazla oluyor. Ayrıca hangi kart?
 
Kredi kartının limiti 5000 ise ve limit olduğu gibi kartta duruyorsa o limit üzerinden herhangi bir ürünü taksitlendirebilirsin.

Kredi kartına elbette para yüklenir. Ama mesela bir ürün aldın, olan bütün limiti de bu ürün için taksitli ve/vaya tek çekim kullandın, sonra gittin gene karta para yükleyebilir ve harcama yapabilirsin ama bu sefer limit aşımı yapmış olursun.

Limit aşımı ise bankanın size tanıdığı limitin dışına çıkmak olduğu için, böyle bir aşım yapmadan önce bankadan Limit yüksetlme isteyebilirsin. Tabi birçok banka bunu hemen kabul etmez
 

Geri
Yukarı