Kredi notu nasıl yükseltilebilir?

kfrkan

Hectopat
KYK kredi kartımın 500 lira limitli kredi kartı vardı. Her ay yatan paradan asgarisi kesiliyordu. Bende de asgarinin üstünü ödeme alışkanlığı yoktu. Sonra mezun olunca o para kesildi. Ben de ödemeyi unuttum. Takibe girdiği gün ödeyip borcumu kapattım ama sicilimi etkiledi. 4 senedir de çok nadir ara ara faturalarımı geciktirdiğim oluyor ama ne kredi ne de kredi kartı borcum olmadı. Yıllardır da sigortam olmadan çalışıyorum. Hesaplarımda da para olmuyordu pek. 4 aydır sigortalı çalışıyorum ama gözüken maaşım asgari. Hesabıma yatan para yüksek ve günlük sürekli 30 40 bin civarı para giriş çıkışı oluyor. Ama hiçbir banka kredi kartı vermiyor. Kredi notum da hala düşük. Bunu nasıl çözebilirim? Hiçbir yerde çalışmayan arkadaşımın bile 100 bin üzerinde bakiyeli kredi kartı var.

Yanlış bilgi
O kadar çok yanlış yapmışsın hangisinden başlayayım açıklamaya.
1) Asgari ödenmez. İşsiz kalırsın, maaş alamazsın ancak o zaman.
1b) En fazla 2 sefer asgari ödersin sonra kart kapanır.

2) Gecikme sürekli asgari ödeme-puan demek.

En mantıklısı para yatırıp kart almak.
Kullandığın kadarı tamamını ödemek.
Asgari değil.

Kuveyt Türk ve Yapı Kredi 70% veriyor.
AlBaraka/Turkiye finans tamamını limit olarak veriyor.
Yatır 10-20,000 hemen o limitle kart sahibi ol.
Çay,bilet,yemek hersek kartla öde.
Böylece her ay +50/+100 puanın çıkacak 500 den 1100 olmasını beklemek (Yaklaşık 1 yil)
---------------------------------------
"Hiçbir yerde çalışmayan arkadaşımın bile 100 bin üzerinde bakiyeli kredi kartı var.""

Sebebi yine siz yazmışsınız;
Bende de asgarinin üstünü ödeme alışkanlığı yoktu. Sonra mezun olunca o para kesildi. Ben de ödemeyi unuttum. Takibe girdiği gün ödeyip borcumu kapattım ama sicilimi etkiledi""
Yani O arkadaşın emin ol sadece asgari ödemedi .Borcunu unutmadı,Geciktirmedi,takibe düşmedi öyle olsa o limiti alamaz!!
----------------------------------------
Şuan ne yapilabilir?
Para teminatli kredi kartı alinabilir.
Yapi kredi,Kuveyt Türk
Al Baraka,Turkiye finans.
İlk 2 Banka 10,000 hesaba yatirirsan sana 7,000 limitli kart verecek.

Diğer 2 Banka (Al Baraka+Turkiye finans) kesinti yapmayacak.
10,000 yatır 10,000 limitli karta sahip ol.

Screenshot_20230710_003556_Sheets~2.jpg

Tekrar unutmamak,geciktirmemek için
Ister not alın, isterim şöyle basit tablo.

Son düzenleyen: Moderatör:
1)Asgari ödenmez. İşsiz kalırsın, maaş alamazsın ancak o zaman.
1b) en fazla 2 sefer asgari ödersin sonra kart kapanır.

2) gecikme sürekli asgari ödeme-puan demek.

Asgari değil.

Böylece her ay +50/+100 puanın çıkacak 500 den 1100 olmasını beklemek (Yaklaşık 1 yil)
"Hiçbir yerde çalışmayan arkadaşımın bile 100 bin üzerinde bakiyeli kredi kartı var.""

Bende de asgarinin üstünü ödeme alışkanlığı yoktu. Sonra mezun olunca o para kesildi. Ben de ödemeyi unuttum. Takibe girdiği gün ödeyip borcumu kapattım ama sicilimi etkiledi""
Yani O arkadaşın emin ol sadece asgari ödemedi .Borcunu unutmadı,Geciktirmedi,takibe düşmedi öyle olsa o limiti alamaz!!
Şuan ne yapilabilir?
Yapi kredi,Kuveyt Türk

Eki Görüntüle 1855411
Asgari ödeme yaptığım zaman zaten çalışmadığım, öğrenci olduğum dönemdi. Kredi notum öyle aman aman düşük değil ama aylardır 1100 civarında. Kredili ürünüm yok ki gidip harcama yapıp kredimi yükselteyim. Bana kredi vermezlerse nasıl kredi kullanım sıklığım ve ödeme düzenim artabilir? X bankası arkadaşıma daha hiçbir geliri yokken 180 k limit tanımlamış. Sonra kullanmaya kullanmaya düşürdüler. Ben hayatımda 1 kez hata yaptım bu konuda o da öğrenciyken. Şu anda öyle yüklü bir para yatıramayabilirim ama olaki 100 200 k civarında yapı krediye para yatırsam ve başvuru yapsam, bana 70 k limitli kart verir mi? Parayı hesapta sürekli tutmama gerek var mı?

Asgari ödeme yaptığım zaman zaten çalışmadığım, öğrenci olduğum dönemdi. Kredi notum öyle aman aman düşük değil ama aylardır 1100 civarında. Kredili ürünüm yok ki gidip harcama yapıp kredimi yükselteyim. Bana kredi vermezlerse nasıl kredi kullanım sıklığım ve ödeme düzenim artabilir? X bankası arkadaşıma daha hiçbir geliri yokken 180 k limit tanımlamış. Sonra kullanmaya kullanmaya düşürdüler. Ben hayatımda 1 kez hata yaptım bu konuda o da öğrenciyken. Şu anda öyle yüklü bir para yatıramayabilirim ama olaki 100 200 k civarında yapı krediye para yatırsam ve başvuru yapsam, bana 70 k limitli kart verir mi? Parayı hesapta sürekli tutmama gerek var mı?
Yapı Kredi veya Kuveyt Türk para yatırırsaniz 70% veriyor. 1000 TL de 700.
10 000 TL de 7.000 limit gibi.
100,000 de tabiki 70,000 limitli kart gelir.
Fakat ; Banka size bunu sevabına yapmıyor. Puanınız yukselene kadar 3-6-10 ay paranız icerde kalacak.
Yani 10,000 yatırıp 7,000 kart aldınız.
O 10,000 sizin puan risk geçene kadar bölmeden kalacak 6-10 ay.

Aylık maaş sabit gelirsiniz olmalı.
Bu ay maaş aldınız 10,000 attınız 7,000 kart geldi.
Temmuz (bu ay) market,faturalar, yemek kısaca hersey bu kartla (7000) yapıp gelecek ay maaş para gelince 7000 den ne kullandınız 5000 onu ödeyeceksiniz..
Asgari minimum tutar yok yani..

Yapı Kredi veya Kuveyt Türk para yatırırsaniz 70% veriyor. 1000 TL de 700.
10 000 TL de 7.000 limit gibi.
100,000 de tabiki 70,000 limitli kart gelir.
Fakat ; Banka size bunu sevabına yapmıyor. Puanınız yukselene kadar 3-6-10 ay paranız icerde kalacak.
Yani 10,000 yatırıp 7,000 kart aldınız.
O 10,000 sizin puan risk geçene kadar bölmeden kalacak 6-10 ay.

Aylık maaş sabit gelirsiniz olmalı.
Bu ay maaş aldınız 10,000 attınız 7,000 kart geldi.
Temmuz (bu ay) market,faturalar, yemek kısaca hersey bu kartla (7000) yapıp gelecek ay maaş para gelince 7000 den ne kullandınız 5000 onu ödeyeceksiniz..
Asgari minimum tutar yok yani..
Anladım. Parayı uzun süre içeride tutmak gibi bir şansım olmuyor ne yazık ki. Garanti bankasıyla çok çalışıyorum. Çok az da olsa sürekli bir bakiyem oluyor orada ve sürekli para giriş çıkışı da oluyor. Ama bana anahtar hesap gibi bir şey sunmuş. Param 3 ay içeride blokeli kalacak ve verdiği limit 5 k. Benim zaten sıradan yaptığım bir işlem minimum 20 30 k civarında ve bu haftada en az 4 5 defa oluyor. Yani o limit artık öğrenci kartlarıyla neredeyse aynı.

O zaman kredi kartı işini unutun.

Zamanında Yaptığımız hatalar yıllarca bizi ugrastiriyor.

Ya 5 yil dolmasını yada para teminatlı kredi kartı başka seçenek yok.

Arkadaşım calismiyor ,benden geliri az onun 100,000 limiti kart var diyeceksiniz sizinde olurdu.
Eğer; Gecikme,sürekli asgari ödeme yyapmasaydınız.
Her Banka sisteminde bunu görüyor. isterse puanınız 1500 olsun!!!

Bende 10 yıl önce eski işyerim nedeniyle kredi kartlarımı (2 adet) ödeyemedim.
Firma battı 2 maaş icerde kaldı, asgari dahi ödeyemedim..
Gecikme,takip,avukat, icra maaş haciz işlemleri oldu (sonraki işte ).
Findex puanım 500 düştü.
Ne yaptım?
Yeni işte aldığım 1 aylık maaşı kart için blokeye koydum. 3000 verip 2000 limitli kart almıştım.
Banka bana 3 ayabloke kalkar dedi 10 ayda kalktı. Yani parayı hesaba atıp kart alınca geri çekilmiyor...
Her at puanım +50 yükselmeye başladı.
Faturalar,Market,Bilet çay dahil hersek kartla yaptım.
Sonuç şuan 2 kartım 1400 puanım var.
35,000 isbank
300,000 Garanti

Son düzenleme:
1)Asgari ödenmez. İşsiz kalırsın, maaş alamazsın ancak o zaman.
1b) en fazla 2 sefer asgari ödersin sonra kart kapanır.

2) gecikme sürekli asgari ödeme-puan demek.

Asgari değil.

Şuan ne yapilabilir?
Yapi kredi,Kuveyt Türk

Eki Görüntüle 1855411
Ben devlet memuruyum yapı kredi'den maaş alıyorum. 7 aydır çalışıyorum fakat 7 aydır kredi kartımın limiti 2000tl. Limit artsın diye ekmek bile alırken kredi kartını kullanıyorum sürekli limiti doldurup tamamen kapatıp tekrar dolduruyorum fakat hala limitim artmıyor. Benim ne yapmam gerekiyor?

Ben devlet memuruyum yapı kredi'den maaş alıyorum. 7 aydır çalışıyorum fakat 7 aydır kredi kartımın limiti 2000tl. Limit artsın diye ekmek bile alırken kredi kartını kullanıyorum sürekli limiti doldurup tamamen kapatıp tekrar dolduruyorum fakat hala limitim artmıyor. Benim ne yapmam gerekiyor?
Limitin 30% maximum 80% geçmemesi gerekiyor.
2000 limitin 1200-1500 geçmemesi gerekiyor yani 100% tamamını kullanmayın.
Asgari ödemeyin, Geciktirmeyin.
Az kart kullanın.. yukselir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı