Bir miktar kredi çekmek istiyorum. Kafama takılan bir soru var. 12 ay vadeli kredi çekeceğim ama 5 ayda ödeyeceğim. 5 ayda ödersem 12 ay faiz binmiş halini mi ödeyeceğim yoksa 5 ay faizli halini mi ödeyeceğim? Bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
5 ayda ödeyeceksen neden 12 ay çekiyorsun ki? 6 ay çek kafan rahat olsun. Ve ayrıca erken ödediğinde faiz oranı düşüyor.
Komisyon talep etmeye hakkı yok diye biliyorum. Sadece kredi puanınız düşebilir.12 ay vadeli bir krediyi 5 ayda kapatırsanız, sadece 5 aylık faiz ödersiniz. 12 ay boyunca faiz işlemeye devam etmez.
Bazı bankalar erken kapama işlemi için komisyon talep edebilir.
Faiz oranı nasıl düşüyor? Faiz miktarı olmasın. Faiz oranı örnek veriyorum %2.5 iken erken ödeyince neden düşsün ki. Erken kapatırsan sonraki ayların faiz miktarını ödemezsin.5 ayda ödeyeceksen neden 12 ay çekiyorsun ki? 6 ay çek kafan rahat olsun. Ve ayrıca erken ödediğinde faiz oranı düşüyor.
Bunu demek istemiştim aslında yanlış bir ifade kullandım.Erken kapatırsan sonraki ayların faiz miktarını ödemezsin.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.