Kron RC1000 fren kolunda boşluk

wibonsue

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Kron RC1000 model yarış bisikletim var. Bisikletimi iyice yıkadıktan sonra fark ettim ki fren kolunda boşluk var ve nasıldır ki fren türü U fren.
Yani hidrolik, disk falan değil içinde yağ yok telin. Kısacası büyük ihtimalle fren kolum bozuldu Shimano tourney ST-A070 model fren kolu var bisiklette.
Suyu bir şey olmaz kafasında fren kollarımın içine içine iyice sokmuştum ama bozuldu.

Yapmak için denediklerim.
-Fren papuçlarımı, ayarını düzelttim.
-Fren kolundan çıkan telin ayarını sıktım sonuç hala aynı.
-Fren kolunun içine biraz yağ sıktım.

Ama düzelmelmedi.
-Sorun Arka Frende.
-Ön freni de aynı şekilde yıkamıştım ama onda da çok sorun yok.
-Ön frende Arka frende yıkama sonrası biraz daha sıkmak için güç istiyor.

Bir fren kolu 350 TL, bir şekil yapmam lazım bunu.

NOT: Bisikletçiye gittim Adam dinlemeden etmeden bir şeyi yok bunun dedi gönderdi beni kafayı yiyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla frene basıyorsunuz ama eski kapalı haline gelmeyip yarı kapanık duruyor. Bunun nedeni telin gereğinden uzun olması ya da içindeki aksamın zarar görmesinden olabilir. Bazı fren kollarında bırakması için yay oluyor o yay oksitlendiyse ya da yerinden oynadıysa olabilir. Titreşimden dolayı vidalar gevşemiştir belki. Eğer fazla anlamıyorsanız işten anlayan bir bisikletçiye gidip teli değiştirin içini açacağı için sorunu görür direkt. Fotoğraflarına baktım uzay gemisi gibiymiş ben pek kurcalamazdım bunu.

Fren telinin içine su gitmiştir büyük ihtimal. Oksitlenip hareket etmekte zorluk çıkartır. Çok anladığım için yazmıyorum bu arada. Çocukluğumda bisiklete çok binerdim aynı şey olurdu. Telin içine WD 40 sıkıp pabuçların olduğu yerden teli gevşetin ileri geri hareket ettirin. Sonrasında 2 damla yağ atabilirsiniz telin içine. Bir süre freni sık bırak yapınca düzelir diye düşünüyorum.
Tavsiyem bisikleti yıkadıktan sonra oksitlenebilecek hareketli yerlerine azıcık WD 40 sıkın. Motosikletler içinde geçerli.

Anladığım kadarıyla frene basıyorsunuz ama eski kapalı haline gelmeyip yarı kapanık duruyor. Bunun nedeni telin gereğinden uzun olması ya da içindeki aksamın zarar görmesinden olabilir. Bazı fren kollarında bırakması için yay oluyor o yay oksitlendiyse ya da yerinden oynadıysa olabilir. Titreşimden dolayı vidalar gevşemiştir belki. Eğer fazla anlamıyorsanız işten anlayan bir bisikletçiye gidip teli değiştirin içini açacağı için sorunu görür direkt. Fotoğraflarına baktım uzay gemisi gibiymiş ben pek kurcalamazdım bunu.
telin kısa veya uzun olması ile alakasız yıkamadan önce yoktu bu durum.
Frene hiç basmadım diyelim her şey normal ama yarısına kadar boşluk var.
normalde en ufak dokunuşta frene frenler direkt hareket eder ama bunda
yarısına kadar basmama rağmen hareket etmiyor.
ama yarısını geçince basıyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı