Kronik astım MSÜ'ye engel mi?

Soluk testi var sağlık testlerinde eğer belli bir derece üzerinde göstermezse makina geçemezsiniz. 3 deneme hakkınız var. Üçünde de olmazsa maalesef.

Ankara'ya gitmeden önce bir hastaneden bu testi yaptırınız değerler normal üstünde ise gönül rahatlığıyla gidersiniz.

Soluk testi var sağlık testlerinde eğer belli bir derece üzerinde göstermezse makine geçemezsiniz. 3 deneme hakkınız var. Üçünde de olmazsa maalesef.

Ankara'ya gitmeden önce bir hastaneden bu testi yaptırınız değerler normal üstünde ise gönül rahatlığıyla gidersin

Zaten bu sene liseye başladım ve hayatım boyunca hiç nefes darlığı veya astım atakları yaşamadım geçebileceğimi düşünüyorum. Ayrıca nefesi kuvvetlendirmek için cihazlar var onlardan alır zorlaya zorlaya bile olsa yaparım bence. Sağ olun cevap için

Kronik olan her durum Harp okulu için sorun teşkil edebilir, doktor inisiyatifine bağlı olarak durum elbette değişebilir lakin genel anlamda problem yaratır.

Testlerde geçebilirseniz, doktor ve heyet tarafından onay verilirse sorun olmayacaktır.

Kronik olan her durum Harp okulu için sorun teşkil edebilir, doktor inisiyatifine bağlı olarak durum elbette değişebilir lakin genel anlamda problem yaratır.

Testlerde geçebilirseniz, doktor ve heyet tarafından onay verilirse sorun olmayacaktır.

Peki doktora hayatıma hiçbir etkisi olmadığını söylesem kabul eder mi sizce?

Peki doktora hayatıma hiçbir etkisi olmadığını söylesem kabul eder mi sizce?
Testler mutlak sonucu gösterir. Orada sizin sözünüze göre değil testlerin sonuçlarına göre yapılıyor her şey. Kendim üzerinden örnek vermem gerekirse ortopedide doktor inisiyatif kullandı ve düztabanlılıkta geçirdi herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini söyleyerek ama gel gelelim skolyozdan sadece 1.5 derece geçmesine rağmen kabul etmedi ve 10 derece altında sizin hayatınıza etkisi yok. Fiziksel yeterlilikte gayet iyi puanlarla sağlık testine gittim fakat bu nedenden dolayı benden daha düşük puan alanı alıp, beni almadılar. Orada ne kadar yalvarıp yakarsanız da maalesef karar bir defa kesin çıktı mı bitiyor. İsterseniz itiraz edebilirsiniz, başka bir hastaneye yönlendiriliyorsunuz fakat göz var nizam var sonucu belli olan bir şey için de boşuna zorlamaya gerek yok diyip orada bırakmıştım maceramı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı