Kronolojik Exit Code Görüntüleme

bitwise

Gigapat
Katkıda Bulunan
Katılım
22 Mart 2018
Mesajlar
9.641
Makaleler
1
Çözümler
81
Uzunca bir scriptim var, periyodik olarak calisiyor. Belirledigim sartlar saglanmazsa exit code u ile cikiyorum.
Kod:
#Biseyler
if (istemedigim durum 1)
  exit 1
fi
if (istemedigim durum 2)
  exit 2
fi
# Bu sekilde 20 kusur durum var.

Script cron ile calismiyor, birileri yeni code commitledigi zaman calisiyor, yani 3 saat icerisinde hic calismayabilir de, 1 saatte 20 defa calisabilir de. Duzensiz.

Bu script /bin altinda direkt, sistem executable olarak calisiyor. Yapmak istedigim zaman icerisinde bu script'in return dokumunu almak. Ornegin son 20 calismasinda hangi return kodlariyla calismayi tamamlamis gormek istiyorum kronolojik olarak, var mi bunu kestirmeden yapabilecegim bir yol?

Script'in kendisi cok sisti, artik guncellemek istemiyorum ( parcalara bolmem lazim ama erteliyorum ), soyle nixcraft bir yontem varsa uygulayabilecegim cok memnun olurum : )
 
Bu @The Anorak arkadaş yazılımcı galiba, belki yardımcı olabilir.

Aslinda cok yazilimla alakali degil sorum, yazdigim bash komutunun return degerini bir yerlerde tutuyor mu isletim sistemi onu merak ediyorum. Windows da task scheduler ornegin son calismasindaki return degerleri tutuyor.
 
Aslinda cok yazilimla alakali degil sorum, yazdigim bash komutunun return degerini bir yerlerde tutuyor mu isletim sistemi onu merak ediyorum. Windows da task scheduler ornegin son calismasindaki return degerleri tutuyor.

Tutuyorsa bile herhalde geçici /tmp dizininde tutar tahminim.
 
Script icinde her kosulun altina bir echo line ekleyerek istediginiz dizine zamanli cikti atmasini saglayabilirsiniz. Ornegin:
Kod:
dt=$(date '+%d/%m/%Y %H:%M:%S');
echo "$dt"
Calistiginda tarihi ve zamani veriyor. Bu echoyu kosullarin altina bir dosyaya cikti verecek sekilde ekleyebilirsiniz.

20 tane dosya olunca klasoru temizleyecek veya her bir artista eski bir ciktiyi silecek bir script daha yazilabilir.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı