Kryonaut Extreme macun incelemesi

İyi sosyaller herkese.

Monster Abra A5 v16.6. laptop kullanıyorum ve sıcaklık değerlerinden memnun değildim. 3, 4 ayda bir bakım yaptırmak durumunda kalıyordum evde kendim techizatım yer almadığı için götürüp evime yakın bir serviste bakım yaptırıyordum. Bundan 3 ay önce bakım için gittiğim yer bugün müsait değilim yarın gel deyince tarafıma en yakın nalbura giderek bilgisayarımı açabilecek tornavida takımı ve techizat satın aldım. Sonrasında Kryonaut Extreme 2gr termal macun sipariş ettim ve 3 gün sonra elime ulaştı.
Bakımını kendim yaptım sistemimin ve bir baktım ki 2 3 yıldır bilgisayarımı teslim ettiğim servis vidaları hatalı yerlere takarak toplamış sistemi geri ve MX4 termal macun uyguladığını iletmişti. Kontrol ettiğimde baskı sebebiyle macunun yayılması ve işlemci yüzeydinden dışarı taşması mevcuttu (pump out). Sonrasında kendim edindiğim Kryonaut Extreme macunu uyguladım ve tekrar bilgisayarımı temizledim ve topladım.

Sıcaklıklarda gerçekleşen değişiklikler şu şekilde.

Furmak GPU testi: Fan devri %100 15 dakikalık testte 1. dakikdan itibaren MX4 olarak uygulandığı iletilen macun ile 80 ile 85 derece arası değişiyordu. Kryonaut Extreme kullandıktan sonra şu anda 3. aydayım ve hala %100 fan devrinde 64 dereceyi geçmedi bugün yaptığım 15 dakikalık testte.

CPU sıcaklık değerleri ise CPU çok ısındığı için eski macunla hiç stress testi yapıp işlemcimi tehilkeye atmak istemedim fakat boşta Chrome üzerinden video vs izlerken 59 ile 65 derece arası değişmekteydi otomatik fan devrinde yaklaşık olarak %35 olarak devam ediyor fan devri. Kryonaut Extreme macun sonrasında boşta 49 derecelerde ve maksimum 53 derece gördüm sanırım. CPU üzerinde anlık sıcaklık sıçramaları sonucu 85 86ları gören sistem şu anda 54 derece üzerinde boşta işlemci sıcaklığı görmemekte. Forumda almadan önce araştırmış ve macun hakkında soru soran ve detaylı inceleme isteyen birkaç arkadaşı görmüştüm. Umarım yararlı olur deneyimlerim.

İşlemci: i5-10200H 45W.
Ekran kartı: 1650 Ti 75W.

Herkese iyi ve sağlıklı günler dilerim.

İfadeler: GKD
Pump out yaptı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…