KTM vs GSXR vs CBR vs MT vs R125

kaan30

Decapat
Daha fazla  
16 yaşında A1 ehliyet alıp motor almayı düşünüyorum, sizce GSXR125 mi, R125 mi, CBR 125, KTM 125 mi yoksa MT 125 mi?

Racing önermem başlangıç için. Hele hele R125 çok sıkıntılı bir oturuş pozisyonu var+parçası çok pahalı. R1 sürmüş adamım R1i sürmek bile R125'ten daha basit öyle sıkıntılı bir oturuş pozisyonu var :D yeni başlayansanız illa düşüp kalkacaksınız. Mondial drift gibi parçası ucuz sürümü basit motor öneririm.

Dostum bunların hepsi racing veya naked tipinde.İlla bunlar olacak dersen cbr öneririm ama 125cc için racing almak mantıksız olur.Arkadaşın da dediği gibi basit başlangıç motoru alırsın a2 ehliyeti alınca racing tipinde şeyler bakabilirsin.

*(İlk motor olarak racing almayın)*

GsXr 125 aralarında en hızlı olanı. Gayet güzel bir motor fakat boyutu biraz küçük. Boyunuz uzunsa sıkıntı olabilir.

R125'in yedek parça fiyatları ve motorun kendisi 125'lik bir motora göre fazla pahalı. Ayrıca çok büyük bir motor ve oturuş şekli pek iyi değil(merak ediyorsanız AAA'nın incelemesini izleyebilirsiniz.)

Cbr 125'in pazarı büyüktür(hem parça hem de motorun kendisi olarak). Bu yüzden parçaları ve motorun kendisi rakiplerine göre nispeten ucuz.

Eski modelleri pek iyi olmasa da, KTM Duke 125'in yeni modelleri en iyi 125'lik naked olarak gösteriliyor ve gayet güzel. Yedek parça ve servis fiyatlarını bilmiyorum fakat arada pek fark yoksa, KTM'yi MT-125'e tercih ederim(şahsi fikirdir).

Tabiki bu yazdıklarım bu motorlar hakkında çok özet geçimler. Siz motorların incelemelerini izleyin. Eğer varsa, Altın Elbiseli Adam'ın incelemelerini izleyin (Allah rahmet eylesin kendisine). ve ayrıntılı bir şekilde değerlendirin. İlk motor sizin sonraki tercihlerinizi de değiştirecek çünkü.

16 yaşında ilk motor olarak japon ( + ktm) bakabildiğine göre maddi olarak iyi durumdasın. 18 yaşında direkt A2 alıp cc yükselteceğini varsayarak söylüyorum. Racing sevdanı üst cclere ötelemeni öneririm. 125'lik racingler hem 125'lik diğer motorlara göre uçup kaçmıyor hem yönlendirmesi daha zor, daha ağır ve parçaları pahalı. Üstelik kitlesi de pek düzgün olmadığından temizini bulmak zor. Naked daha mantıklı başlangıç açısından. MT 125 iyi bir tercih olabilir, NS 125'i de incelemeni öneririm. MT 125'e göre son hızı düşüktür ama sıfır alacağın için kullanacağın süre boyunca garantisi olması ayrıca ABS'li olması MT 125'ten bana göre daha avantajlı kılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı