Çözüldü Kubuntu Dual boot kurulumu nasıl yapılmalı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

811150

Centipat
Makaleler
1
Buradan sonra ne seçmeliyim? 60GB alan ayırıp Dual boot olarak kullanacağım. Halihazırda Windows 11 yüklü.

0AEB3C0F-C34E-4B03-A4E7-64351EB6FC62.jpeg

Herkes önce Windows'ta disk bölüp sonra kurmuş öyle daha mı sağlıklı olur?

Son düzenleme:
Çözüm
Hocam vallahi kurulumu başlattım Windows kısma dokunmadım. Sanırım oldu tam emin değilim kurulum bitince son durumu yazarım hocam. Teşekkürler.

Hocam bir türlü çalışmadı 4-5 kere kurulum yaptım ya kurulum başarısız dedi ya da hiçbir şey yapmamışım gibi davrandı. Yükleme başarılı diyor PC yeniden başlatılıyor kernel yükle diyor ayırdığım alanı biçimlendiriyorum tekrarlıyorum yaptıklarımı yine benzer şekile açılmıyor. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim? Şimdi de diskte ayırdığım alanı biçimlendirmeme rağmen boot menüsünde Ubuntu kaldı. Farklı bir yere kurmadığıma da eminim. Son defa deniyorum %92'de takılı kaldı bağlama süreç işleri gerçekleştiriliyor diye dondu galiba. Nerede hata yaptığımı da anlayamadım ki ISO dosyasını doğru yazdırdım kurulumda her şeyi doğru yaptım.
ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu DD yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.
Bölümü başkası ile değiştir dediğimde sanırım oldu hocam. Kusura bakmayın kameram rezalet...

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    171,8 KB · Görüntüleme: 32
Bölümü başkası ile değiştir dediğimde sanırım oldu hocam. Kusura bakmayın kameram rezalet...
Windows olan alana dokunmadığınız sürece problem yok hocam.

Hocam vallahi kurulumu başlattım Windows kısma dokunmadım. Sanırım oldu tam emin değilim kurulum bitince son durumu yazarım hocam. Teşekkürler.

Hocam bir türlü çalışmadı 4-5 kere kurulum yaptım ya kurulum başarısız dedi ya da hiçbir şey yapmamışım gibi davrandı. Yükleme başarılı diyor PC yeniden başlatılıyor kernel yükle diyor ayırdığım alanı biçimlendiriyorum tekrarlıyorum yaptıklarımı yine benzer şekile açılmıyor. Acaba nerede hata yapıyor olabilirim? Şimdi de diskte ayırdığım alanı biçimlendirmeme rağmen boot menüsünde Ubuntu kaldı. Farklı bir yere kurmadığıma da eminim. Son defa deniyorum %92'de takılı kaldı bağlama süreç işleri gerçekleştiriliyor diye dondu galiba. Nerede hata yaptığımı da anlayamadım ki ISO dosyasını doğru yazdırdım kurulumda her şeyi doğru yaptım.

Gerçekten kafayı yedirtti kaç gündür şunun hevesindeydim.

Son düzenleme:

ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu DD yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.

Çözüm
ISO dosyası hatalı inmiş olabilir. Boot menüden veya BIOS'tan Windows EFI'sını seçip Windows'a gir ve IDM veya Torrent üzerinden ISO dosyasını indir. Ayrıca ISO'yu dd yansısı modunda yazdırdığından emin ol. Ventoy da kullanabilirsin.

Tamamdır hocam tekrar deneyeyim. Peki şu an USB bağlı değil ve Ubuntu yüklü olmasa dahi boot menüde Ubuntu diye bir şey var bunu nasıl kaldıracağım?

Tamamdır hocam tekrar deneyeyim. Peki şu an USB bağlı değil ve Ubuntu yüklü olmasa dahi boot menüde Ubuntu diye bir şey var bunu nasıl kaldıracağım?
BIOS'ta EFI kaldırma ayarı varsa oradan kaldırabilirsin. Yoksa da yeniden kurduğunda onun üstüne kurulacak yani o gidecek. USB üzerinden Ubuntu'yu çalıştırıp da EFI diskini sıfırlayarak kaldırabilirsin ancak yeniden kuracağın için gereksiz olur.

BIOS'ta EFI kaldırma ayarı varsa oradan kaldırabilirsin. Yoksa da yeniden kurduğunda onun üstüne kurulacak yani o gidecek. USB üzerinden Ubuntu'yu çalıştırıp da EFI diskini sıfırlayarak kaldırabilirsin ancak yeniden kuracağın için gereksiz olur.

Bu disk bölümünü böyle olduğu gibi mi bırakmam lazım acaba? Yeni basit birim deyip D diski yapıyordum.

Dosya Ekleri

• 1739824653504.png
    1739824653504.png
    110,4 KB · Görüntüleme: 25
Bu disk bölümünü böyle olduğu gibi mi bırakmam lazım acaba?
Kubuntu kurman için fark etmez, bölümlesen bile zaten kurulumda o parçayı biçimlendireceksin.

You need to load the kernel first.

Bu hatayı alıyorum hocam şimdi.

You need to load the kernel first.

Bu hatayı alıyorum hocam şimdi.

Secure Boot kapatmadığım için oluyormuş hocam yüklendi. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    109 KB · Görüntüleme: 17
  • image.jpg
    image.jpg
    89,3 KB · Görüntüleme: 24
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri